Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΙΧ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΣΤΑ Ν. ΡΟΔΑ

"Για άλλη μια φορά, ως Δημοτική Αρχή είμαστε στη δυσάρεστη θέση να αναφέρουμε και να καταδικάσουμε περιστατικό βίας σε βάρος συνδημότη μας, που όπως έχουμε ξαναπεί δυσφημεί τον τόπο μας και στιγματίζει το Δήμο.  

Καταδικάζουμε απερίφραστα το γεγονός και δηλώνουμε ότι πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος στη δυσάρεστη κατάσταση που βρίσκεται η περιοχή.

Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει άμεσα τις αποφάσεις και να προχωρήσει στις ενέργειες που θα λύσουν το πρόβλημα και συναισθανόμενοι το βάρος της δικής μας ευθύνης για ενότητα, ανεξάρτητα από τις διαφορετικές μας απόψεις, σε σχέση με τη μεταλλευτική δραστηριότητα στην περιοχή, καλούμε όλους τους δημότες, αντιλαμβανόμενοι ότι η ενότητα προκύπτει μόνο με αμοιβαίο σεβασμό στους θεσμούς και τη δημοκρατία, να γυρίσουν την πλάτη σε κατευθυνόμενα δημοσιεύματα, υβριστικά συνθήματα, καλλιεργούμενη ένταση και σε κάθε προσπάθεια της κάθε μιας πλευράς να ρίξει υποκριτικά το βάρος στην άλλη.

Ανακοινώνουμε επίσης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας μια σειρά πρωτοβουλιών με πρώτη την ευρεία συνάντηση φορέων του Δήμου (λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν άμεσα) για την εύρεση κοινά αποδεκτών ενεργειών για την εκτόνωση της κατάστασης.

Είναι απόλυτη ανάγκη, προκειμένου να προχωρήσει μπροστά ο τόπος μας, να επιδείξουμε όλοι μας ομοψυχία και ηρεμία αναζητώντας με το διάλογο τη λύση που θα ξαναενώσει το Δήμο μας. Η τοπική κοινωνία μας δεν αντέχει άλλο διχασμό."

Δήμου Αριστοτέλη

*ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Μακάρι να πιάσουν τόπο οι πρωτοβουλίες του δήμου αυτή τη φορά. Χρειάζονται όμως να τηρηθούν και ίσες αποστάσεις. Ας ευχηθούμε για το καλύτερο δυνατό.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΞΕΡΟΥΜΕ !ΕΚΤΟΝΩΣη ΣηΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ μΟΝΟ ΜΑΝΤΕΜ -ΛΑΚΚΟ ΑΝΕΥ ΣΚΟΥΡΙΩΝ ,ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΡΥΧΩΝ ΣΕ ΡΙΓΑΝΑΔΕΣ κτλ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΑΚΕΤΟ πΑραδοξων ΚΑΙ ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΩΝ ΙΔΕΩΝ..ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΚΥΡΙΟΙ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ!ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΙΔΕΕΣ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΤΙΣ ΑΛΛΟΥ(και γιατί δεν το κάνΕτε δηλαδή)..ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ ΣΑΣ..ΜΙΧΟ ΑΣ΄ΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ..ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΘΕΣΗ..

Ανώνυμος είπε...

Από πρώτη εκτίμηση φαίνεται λίγο φως στην άκρη του (μεταλλευτικού) τούνελ. Μακάρι έστω και καθυστερημένα και μετά από τόση υπομονή στην διαρκή εκτόξευση απειλών που ενίοτε γίνονται πράξεις και ύβρεων , να αναγνωριστεί η σταθερή στάση των εργαζομένων. Το θέμα είναι να αντιληφθούν όλοι ότι η διχόνοια δεν οδηγεί πουθενά. Όπως λένε και οι ξένοι παρατηρητές, η λύση του προβλήματος βρίσκεται στα χέρια της κυβέρνησης και όχι στις άνομες πράξεις των κουκουλοφόρων. Το να αναθεματίζουμε τον ένα ή τον άλλο είναι άσκοπο και μας απομακρύνει από την αντικειμενικότητα της κατάστασης.

ΟΒΕΛΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Η δημαρχαρα μασ παρετιθηκε? Κατι τετιο ακουγετε