Τρίτη 21 Απριλίου 2015

ΟΡΑΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ: "ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ"

"Σήμερα, 21.4.2015, τρία χρόνια μετά την εμφάνιση της ωμής βίας και του παραλογισμού, ως μέσων πολιτικής επιβολής στο δήμο μας, η κατάσταση όχι μόνο δεν εξομαλύνεται αλλά και εξελίσσεται σε μεθόδους,  με την εφαρμογή  τακτικών  παρακράτους. 

Σήμερα εργαζόμενος στα μεταλλεία, και υποψήφιος του συνδυασμού μας, που τόλμησε να καταγγείλει στις αρμόδιες αρχές απαράδεκτη επίθεση σε βάρος του για το λόγο και μόνο ότι εργάζεται εκεί, κατά τις εορτάσιμες ημέρες του Πάσχα, είδε το αυτοκίνητό του να καταστρέφεται ολοσχερώς, έξω από το σπίτι του, με πυρκαγιά που προκλήθηκε από εμπρηστικό μηχανισμό.

Αυτό δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός. Αυτή η πράξη έρχεται να προστεθεί  σε μια σειρά από βίαια γεγονότα σε βάρος των εργαζομένων στα μεταλλεία, των μελών των οικογενειών τους και των περιουσιών τους, που τελευταία αυξάνονται επικίνδυνα. 

Από το έτος 2012, από την επίθεση στο δημαρχείο της Ιερισσού, την ώρα που συνεδρίαζε το δημοτικό συμβούλιο, από  τον εμπρησμό  δημοτικών οχημάτων, ιδιωτικών αυτοκινήτων των δημοτικών συμβούλων και  την ολοκληρωτική καταστροφή του ιδιωτικού αυτοκινήτου του τότε δημάρχου Χρήστου Πάχτα, τον εμπρησμό και την εκδίωξη του αστυνομικού τμήματος της Ιερισσού, την καταστροφή με επανειλημμένες επιθέσεις με εκρηκτικούς μηχανισμούς του καταστήματος της προέδρου της δημοτικής κοινότητας Ιερισσού,  τη συνεχή παρεμπόδισή μας με επιθέσεις, προπηλακισμούς, ύβρεις και ανοικτές απειλές, να ασκήσουμε το έργο μας στα δημοτικά συμβούλια και τα όργανα του δήμου, φθάσαμε  στην  επιχείρηση κατατρομοκράτησης των δημοτών, των απλών εργαζομένων στα μεταλλεία, των παιδιών τους και των μελών των οικογενειών τους, στις  επιθέσεις σε βάρος τους, στις ύβρεις, τις απειλές και την καταστροφή των περιουσιών τους. 

Είναι θλιβερώς γνωστό το γεγονός ότι δεκάδες παιδιά εργαζομένων στα μεταλλεία αναγκάστηκαν να φύγουν από τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Ιερισσού και να μετεγγραφούν σε όμοια της Αρναίας λόγω της αφόρητης κατάστασης την οποία βίωναν.

Δεν έχει πιο κάτω άλλο σκαλί του κακού η σκάλα. Η κατάσταση εκτροχιάζεται καθημερινά,  στηριζόμενη σε δηλώσεις μερίδας  κυβερνητικών στελεχών και πυροδοτούμενη από ανακοινώσεις και συμπεριφορές  αυτής  της ίδιας της σημερινής δημοτικής αρχής η οποία έφτασε στο σημείο να ανέχεται   ύβρεις, φραστικούς προπηλακισμούς και απειλές  ακόμα και μέσα στο χώρο συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου και  μάλιστα αυτές να κρίνονται και δικαιολογημένες από τον πρόεδρό του.

Δεν είναι δυνατόν ο σημερινός δήμαρχος να πυροδοτεί το κλίμα με ανακοινώσεις κατά των  εργαζομένων. Δεν είναι δυνατόν άνθρωποι που δουλεύουν στα έγκατα της γης για την επιβίωσή τους  να αποκαλούνται από το σημερινό δήμαρχο σε δημόσια ανακοίνωσή του ως δήθεν αγανακτισμένοι, να καταδικάζονται οι διαμαρτυρίες τους και να αποκαλούνται «θεματοφύλακες και φορείς πίεσης της μεταλλευτικής εταιρίας». 

Κανείς δεν μπορεί να στερήσει το ψωμί  καμιάς οικογένειας. Κανείς δεν μπορεί να στερήσει την ελπίδα αναγέννησης και ανάτασης μιας περιοχής, που τόσο έχει υποφέρει τα προηγούμενα χρόνια. Οφείλουμε να προστατέψουμε την ανάπτυξη της περιοχής μας και το δικαίωμα εργασίας του κάθε δημότη. 

Είναι τελείως διαφορετικό πράγμα η διαφωνία, η διαμαρτυρία, η αντιπαράθεση ιδεών και απόψεων, από την εγκληματική άσκηση βίας που καταλύει κάθε νομιμότητα και θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Οι όποιες αντιρρήσεις στη δημοκρατία δεν μπορούν να εκφράζονται με πρακτικές βίας και εγκληματικών πράξεων.

Κατόπιν των παραπάνω δεν μπορεί ο σημερινός δήμαρχος   να  παριστάνει τον ανήμπορο και μοιραίο θεατή. Δεν μπορεί να κρύβεται  αποφεύγοντας τη ρητή καταδίκη του σκοταδισμού και των παρακρατικών μεθόδων τρομοκρατίας που έχουν επιβάλλει αδίστακτες μειοψηφίες στην προ του Άθω περιοχή, δέσμιος των προεκλογικών και  ανίερων συμμαχιών του."

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είμαι κάτοικος Χαλκιδικής και δεν απειλούμαι άμεσα από το "κλείσιμο" των μεταλλείων. Ωστόσο σαν σκεπτόμενος άνθρωπος δεν μπορώ να μην εκφράσω την ανησυχία μου για το τι θα γίνουν τόσοι άνθρωποι αν μείνουν χωρίς δουλειά. Ξέρω ότι δουλεια΄της κ. Ιγγλέζη είναι να μειώνει των αριθμό των εργαζομένων ώστε να μην φαίνεται η πραγματικότητα. Η πραγματικότητα όμως είναι μία. Για όλο τον κόσμο όταν άκουγε και ακούει Χαλκιδική η σκέψη είναι θάλασσα και παραλία. Αλήθεια σκέφτηκε ποτέ κάνει ποια είναι η βόρεια Χαλκιδική; Πως ζουν αυτοί οι άνθρωποι; Όχι γιατί δεν την ξέρουν. Αν τα μεταλλεία κλείσουν η περιοχή αυτή θα βουλιάξει, μεταφορικά και κυριολεκτικά και αυτό είναι η μία και μόνη αλήθεια.