Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

ΜΙΧ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: " Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ"

Φώτο από πρόσφατη συνέντευξη του Μιχ. Θεοδωρακόπουλου στο ρ/σ "Άλφα"
Η συνέντευξη που έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος στο ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης "Άλφα 96,5" είναι πολύ σημαντική κατά τη γνώμη μας για δύο λόγους.

Ο 1ος λόγος έχει να κάνει με μια πολύ σημαντική παράμετρο που έθεσε στη συνέντευξη του και αφορά την ασφάλεια των εργαζομένων στο χώρο εργασίας τους, η οποία απειλείται εξαιτίας του της ρευστής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με το εργασιακό παρόν και μέλλον τους με αποτέλεσμα να μην είναι απολύτως συγκεντρωμένοι και προσεκτικοί στο χώρο εργασίας τους.

"Έχει χαθεί ο λειτουργικός ιστός της εταιρείας και αυτό μας προβληματίζει πάρα πολύ, καθώς οι εργαζόμενοι μας δεν κάνουν μια εύκολη δουλειά. Εργάζονται σε υπόγεια και κατασκευές. Λόγο της αγωνίας που έχουν το μυαλό τους δεν είναι στη δουλειά, με αποτέλεσμα να ελλοχεύει ο κίνδυνος ατυχήματος" δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρακόπουλος

Ο 2ος λόγος που κάνει αυτή τη συνέντευξη ξεχωριστή είναι η δημόσια παραδοχή του δημοσιογράφου Σπύρου Χαριτάτου, πως επί δυο ολόκληρα χρόνια τόσο ο ίδιος όσο και η πλειονότητα των συναδέλφων του τελούσαν υπό πλήρη άγνοια αναφορικά με τις απόψεις των κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής που εργάζονται στα μεταλλεία. 

Νόμιζαν μάλιστα, πως κάτοικοι της περιοχής είναι μόνο εκείνοι που αντιδρούν (!!!!...?) με αποτέλεσμα να μη δώσουν ποτέ το λόγο και στην πλευρά των εργαζομένων, που εκτός από κάτοικοι μαζί με τις οικογένειες τους συνθέτουν την συντριπτική πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας. 

Τα ίδια βέβαια ισχύουν, σύμφωνα με το δημοσιογράφο Σπύρο Χαριτάτο για τις αιτιάσεις των "antigold" και τις ακραίες περιβαλλοντικές επιπτώσεις που επικαλούνται πχ. το αρσενικό...

Το έχουμε ξαναπεί και θα το ξαναπούμε. Η αλήθεια μπορεί να αργεί να εμφανιστεί. Να κρυφτεί δε γίνεται. 

Ακολουθεί το ηχητικό απόσπασμα διάρκειας 11 λεπτών.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΙΧΟΥ ΑΛΗΘΕΥΕΙ?

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια είναι ότι πέραν της ασφάλειας των εργαζομένων στο χώρο εργασίας τους λόγω της ρευστής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με ευθύνη αποκλειστικά των κυβερνώντων, εξίσου ανησυχητική είναι και η ανασφάλεια που νοιώθουν τα μέλη των οικογενειών των εργαζομένων για τα όσα συμβαίνουν τελευταία. Η στοχοπoίηση και η επιθετικότητα από την πλευρά των κουκουλοφόρων εις βάρος πλέον στόχων εκτός χώρων εργασίας μοιάζει με παιχνίδι με την φωτιά. Το πραγματικό πεδίο αντιπαράθεσης οφείλει να είναι μόνο στα πλαίσια του διαλόγου και της τεκμηριωμένης επιστημονικής πληροφόρησης. Είτε οι μεν είναι περισσότεροι είτε οι δεν, αυτό δεν έχει καμία σημασία γιατί κανένας μας δεν έχει το δικαίωμα να καταπατά την ελευθερία του άλλου. Δυστυχώς για κάποιους, μονόπλευρα ενημερωμένους, είναι δυσκολοχώνευτη η αποδοχή της πραγματικότητας ότι η Χαλκιδική δεν είναι μόνο ο τουρισμός και η θάλασσα αλλά και η ορθολογική αξιοποίηση των υπαρχόντων ορυκτών πόρων με την αντίστοιχη συνεισφορά στο πολύπαθο κρατικό εισόδημα.
ΟΒΕΛΙΞ

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @22 Απριλίου 2015 - 1:01 μ.μ.

Δεν ξέρουμε και ούτε ασχολούμαστε για να είμαστε ειλικρινείς.