Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

TΟ ΥΠΑΠΕΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΝΤΕΜ ΛΑΚΚΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

Μετά το όχι και τόσο αποδοτικό “antigold” φροντιστήριο που έκανε για τις Σκουριές, το ΥΠΑΠΕΝ αποφάσισε να ασχοληθεί και μ’ ένα ακόμη πολύ σημαντικό σκέλος της μεταλλευτικής επένδυσης που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στη ΒΑ Χαλκιδική.

Αποφάσισε με μια χρονική καθυστέρηση περίπου 4 μηνών να ασχοληθεί και με τα έργα που είναι να γίνουν μέσα στην προσεχή επταετία στο Μάντεμ Λάκκο.

Αυτά τα έργα αφορούν τη μεταλλουργία χαλκού χρυσού και το εργοστάσιο εμπλουτισμού για τα οποία ζητάει διευκρινίσεις από την Ελληνικός Χρυσός, καθώς προφανώς και ευλόγως  οι «εισηγήσεις» που έλαβε από το «παρατηρητήριο» δεν στάθηκαν αρκετές.

Σύμφωνα με το υπουργείο η εταιρεία υποχρεούται να δώσει τις διευκρινίσεις που της ζητήθηκαν μέσα σε χρονικό διάστημα 45 ημερών.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η κίνηση του ΥΠΑΠΕΝ έρχεται μια εβδομάδα μετά την προσφυγή που κατέθεσε η Ελληνικός Χρυσός στο ΣτΕ, εξαιτίας της υπέρβασης του χρονικού διαστήματος 2 μηνών που προβλέπει η νομοθεσία για την έγκριση των σχετικών τεχνικών μελετών που αφορούν τα μεταλλουργικά έργα στο Μάντεμ Λάκκο, από την ημερομηνία υποβολής του φακέλου που έγινε στις 22 Δεκεμβρίου 2014.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ που λέει και ο θυμόσοφος λαός.  Ήρθε η ώρα να μάθει η δύσπιστη ηγεσία του υπουργείου τι ακριβώς σηματοδοτούν τα έργα που θα μετατρέψουν σε 7 χρόνια από σήμερα το Μάντεμ Λάκκο σε επίκεντρο της μεταλλευτικής δραστηριότητας και καρδιά των Μεταλλείων Κασσάνδρας.

ΥΓ. Όσα λέγονται και γράφονται περί ανακλήσεων αδειών είτε στις Σκουριές, είτε στο Μάντεμ Λάκκο αποτελούν τους γνωστούς ευσεβείς αντιμεταλλευτικούς πόθους και καημούς...