Τρίτη 5 Μαΐου 2015

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΚΑΪ ΓΙΑ ΣΚΟΥΡΙΕΣ: "ΤΟ 50,5% ΛΕΕΙ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ"

Το πανεπιστήμιο Μακεδονία διενέργησε πανελλαδική δημοσκόπηση για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Η δημοσκόπηση ήταν μια αξιολόγηση των πολιτών στα πεπραγμένα της κυβέρνησης ιδίως στο κομμάτι της οικονομίας.

Μέσα όμως σ όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν στην δημοσκοπική έρευνα υπήρχε και ερώτημα για την επένδυση χρυσού στο μεταλλείο των Σκουριών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού με τη δημοσιογράφο Σία Κοσιώνη το 50,5% των συμμετεχόντων στην δημοσκόπηση είπαν πως θέλουν να συνεχιστεί η μεταλλευτική επένδυση στη ΒΑ Χαλκιδική. Αρνητικό εμφανίστηκε το 26,5% των ερωτηθέντων, ενώ ουδέτερη στάση κράτησε το 23%.

Είναι χαρακτηριστικό πως στην ίδια δημοσκόπηση οι πολίτες αξιολόγησαν ως "μέτρια" την απόδοση της κυβέρνησης στα οικονομικά ζητήματα.

Πιο συγκεκριμένα με άριστα το "10" στην καταπολέμηση της ανεργίας η κυβέρνηση συγκεντρώνει κατά μέσο όρο 3,8, στη μείωση της ακρίβειας 3,3, στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας 2,8 ενώ στην κοινωνική ασφάλιση οι πολίτες βαθμολογούν με 4.

Από την προκήρυξη των Προεδρικών εκλογών, το Δεκέμβριο του 2014, το 34% αναφέρει ότι η οικονομική κατάσταση χειροτέρεψε.

Εξάλλου, μέσα στους επόμενους 12 μήνες το 30% πιστεύει ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει, το 33% ότι θα καλυτερέψει, το 26% ότι θα παραμείνει η ίδια και το 11% ότι θα εξαρτηθεί από τις πολιτικές εξελίξεις.

Το 52% δηλώνει ότι η οικονομική του κατάσταση χειροτέρεψε συγκριτικά με ένα χρόνο πίσω, το 43% ότι είναι στα ίδια επίπεδα και μόλις 4,5% ότι βελτιώθηκε.

Από την προκήρυξη των Προεδρικών εκλογών, το Δεκέμβριο του 2014, το 34% αναφέρει ότι η οικονομική κατάσταση χειροτέρεψε, το 6% ότι βελτιώθηκε και το 60% ότι παραμένει στα ίδια επίπεδα. 

Το σχετικό βίντεο μπορείτε να το παρακολουθήσετε κάνοντας κλικ εδώ. Το σημείο που αφορά την μεταλλευτική επένδυση στη ΒΑ Χαλκιδική είναι στο 50' λεπτό και 30 δευτερόλεπτο. 

Πηγή ανάρτησης: ΣΚΑΪ TV και seleo.gr