Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Ι. ΜΙΧΟΥ ΣΤΟ Δ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

«Όταν προεκλογικά θέταμε την ηθική διάσταση της συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο της σημερινής δημοτικής αρχής ατόμων ελεγχόμενων για ατιμωτικά αδικήματα  ο κ. Μίχος και η παράταξή του  κώφευαν εσκεμμένα και προκαλούσαν, συναλλασσόμενοι με οποιονδήποτε και οτιδήποτε  μπορούσε να τους αποφέρει ψήφους και πολιτικά οφέλη.

Σ' αυτή την ανίερη συναλλαγή δεν είχε σημασία αν κάποιος κατηγορούνταν για διαφθορά, για υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος, αν σε βάρος του προέκυπταν σοβαρά ζητήματα  ηθικής τάξης. Και όταν το επισημάναμε προεκλογικά ο παραιτηθείς δήμαρχος κατέφυγε στη δημαγωγία εκτοξεύοντας  εναντίον μας τα γνωστά δηλητηριώδη συνθήματα περί υποτιθέμενου  διχασμού και συκοφάντησης των πολιτικών μας αντιπάλων.

Χθες υποψήφιος του συνδυασμού του και πρώην δήμαρχος καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκιδικής,  σε πρώτο βαθμό, σε  φυλάκιση δύο ετών και πενταετή  στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για υπεξαίρεση στην υπηρεσία αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας κατ' εξακολούθηση. Για το γεγονός ότι υπεξαίρεσε 54.000 ευρώ από τα δημοτικά ταμεία.

Για μας ύψιστο καθήκον ήταν και είναι η νομιμότητα, η διασφάλιση του δημοσίου χρήματος και η καθαρότητα  των πράξεων και των λόγων μας χωρίς διάκριση σε εχθρούς και φίλους. Για την άλλη παράταξη αυτοσκοπός ήταν η κατάληψη της εξουσίας με κάθε μέσο και κάθε ανίερη συμμαχία για την υφαρπαγή της ψήφου των συνδημοτών μας.

Ακολουθούμε το δύσκολο δρόμο αλλά η καθημερινή δικαίωσή μας  δεν μπορεί να μας χαροποιεί όταν βλέπουμε την πορεία των πραγμάτων του δήμου μας.»

ΌΡΑΜΑ ΠΟΛΙΤΏΝ

Αναδημοσίευση από www.oramapoliton.gr


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ?

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στο σχόλιο @15 Μαΐου 2015 - 4:56 μ.μ.

Γιατί δεν τα γνωρίζουμε.

Ανώνυμος είπε...

Στου κρεμασμένου το σπίτι δε μιλάνε για σχοινί, λεγαν στο χωριό μου.
Οσον αφορά στα ζητήματα ηθικής ταξης.
...

Ανώνυμος είπε...

10:06 ΠΜ
Το θέμα είναι από ποιό χωριό είσαι εσύ και μας κάνεις τον καμπόσο σε θέματα ηθικής τάξης.