Σάββατο 2 Μαΐου 2015

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Το εργατικό  κέντρο  Χαλκιδικής  μαζί με όλους τους εργαζομένους τους συνταξιούχους και τους ανέργους  αγωνίζεται μετά από  πέντε χρόνια οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης για την επαναφορά των  δημοκρατικών εργατικών και οικονομικών  δικαιωμάτων. 

Το  8ωρο  η μόνιμη και πλήρης εργασία, δικαιώματα  για  τα οποία η εργατική τάξη πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος έχουν  στην πράξη καταργηθεί.

Για τους Έλληνες εργαζόμενους η Πρωτομαγιά αποτελούσε και αποτελεί σταθμό και αφετηρία μνήμης,Τιμής και αγώνα για τα βασικά και θεμελιώδη εργασιακά, κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των δυνάμεων της εργασίας, των συνταξιούχων, των ανέργων που τα τελευταία χρόνια της κρίσης και  των μνημονίων δοκιμάζονται σκληρά και βάναυσα. Αυτή την ιστορική μέρα της 1ης Μάη, ενώνουμε την φωνή μας με ολόκληρη στις διακρίσεις  στην ξενοφοβία, στον ρατσισμό.

Ο αγώνας των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Απαιτούμε εδώ και τώρα άμεση κατάργηση όλων των αντεργατικών μνημονιακών νόμων, άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και άμεση επαναφορά του θεσμού των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων.

 Απαιτούμε εδώ και τώρα να μας δώσουν πίσω όλα τα θεσμικά ‘’εργαλεία δουλειάς’’ που είχαμε στα χέρια μας εργαζόμενοι και συνδικάτα, με τα οποία προστατεύαμε τα συλλογικά μας δικαιώματα. 

Διεκδικούμε αποκατάσταση  όλων τα των χαμένων θέσεων εργασίας ,πολιτικές που θα δημιουργούν ανάπτυξη και δεν θα εντείνουν  την ύφεση, εργασία με αξιοπρεπείς μισθούς και φυσικά αξιοπρεπείς συντάξεις για τους απόμαχους της εργασίας. 

Διεκδικούμε   τριμερή χρηματοδότηση  του ασφαλιστικού συστήματος, και εύρεση νέων πόρων για την στήριξη του. Καμία αλλαγή στα όρια ηλικίας  συνταξιοδότησης και  αξιοποίηση της περιούσιας των Ταμείων. Το μέγεθος της επίθεσης που έχουμε δεχτεί στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα επιβάλει σε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους  να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να ξανακερδίσουμε ότι χάσαμε. Για έναν κόσμο ισότητας , ευημερίας, αλληλεγγύης και κοινωνικής δικαιοσύνης.
  
Αγωνιζόμαστε για την ομαλή λειτουργία των Μεταλλείων  της  Β. Χαλκιδικής  (Σκουριές) για διαφυλάξουμε τις 2.000 θέσεις εργασίας και να τις αυξήσουμε. Επίσης απαιτούμε την επαναπρόσληψη  όλων των απολυμένων του Πόρτο – Καρράς.

Τιμώντας  τους πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού κινήματος, όλους εκείνους  που θυσιάστηκαν διαχρονικά για τα μεγάλα και ιερά δικαιώματα της τάξης μας. Όλους εκείνους που υπερασπίστηκαν με την ίδια τη ζωή τους  τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ , την ΙΣΟΤΗΤΑ, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  και την  ΕΙΡΗΝΗ.

                                                   
                                       ΖΗΤΩ  Η  ΕΡΓΑΤΙΚΗ  ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ