Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

ΤΕΛΙΚΑ ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ? ΕΧΕΙ ΓΟΥΣΤΟ...

Η αλήστου μνήμης προκλητικότατη έκδοση του γερμανικού περιοδικού Focus...
Απρίλιος 2012. Η Ελλάδα βρίσκεται ήδη στο 1ο μνημόνιο και οδεύει για το 2ο…. Η οικονομική ύφεση έχει ριζώσει για τα καλά στη χώρα μας. Η χρηματοοικονομική ασφυξία, η ανεργία και οι κοινωνικές συνέπειες τους έχουν κάνει εξαιρετικά πνιγηρή την ατμόσφαιρα που επικρατεί στο εσωτερικό της σε συνδυασμό με την πολιτική αστάθεια, που σοβεί σχεδόν πάντοτε σε καιρούς μνημονίων.

Την ίδια χρονική περίοδο και καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού τα Ελληνικά νησιά κατακλύζονται από δημοσιογράφους και κανάλια της γερμανικής τηλεόρασης, που σαν αυτοαναγορευμένοι ελεγκτές του ΣΔΟΕ ερευνούν για να αποκαλύψουν, αν τα beach bar και άλλα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κόβουν ή όχι αποδείξεις στους πελάτες τους...

Το τελευταίο τεύχος του Focus με τίτλο:
"Ούτε σεντ, πια"
Το ίδιο χρονικό διάστημα και η ΒΑ Χαλκιδική κατακλύζεται από δημοσιογράφους γερμανικών ΜΜΕ. Όχι όμως για να ψάξουν για το αν κόβονται ή δεν κόβονται αποδείξεις σε μπιτσόμπαρα, ξενοδοχεία  ταβέρνες, καφετέριες  και καταστήματα με σουβερνίρ.

Στη δική μας περίπτωση το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο «αν και κατά πόσον η επένδυση της Καναδικής Eldorado στα Μεταλλεία Κασσάνδρας είναι συμβατή με το φυσικό κάλλος της περιοχής», «πόσο μολυσμένες είναι ήδη η θάλασσα και το έδαφος από τα μεταλλεία και πόσο πιο πολύ θα μολυνθούν αν γίνει η επένδυση;» και «αν οι τουρίστες θα επέλεγαν να κάνουν τις διακοπές τους σε μια περιοχή που γεννά κινδύνους για τη δημόσια υγεία;».

Το περιοδικό Focus και το κανάλι  ARD  με τη συνδρομή ντόπιων εκπροσώπων της «οικολογίας» εξαπολύουν μια λυσσαλέα επίθεση διαρκείας εναντίον της επένδυσης και της μεταλλευτικής δραστηριότητας γενικότερα. 

Κάποια στιγμή είναι χαρακτηριστικό ότι σταμάτησαν…  προληπτικά εργασίες υλοτόμησης στον Καρατζά Λάκκο εξαιτίας της παρουσίας γερμανικού καναλιού!!!

Κάποιοι καλοπροαίρετοι, αν όχι, ευκολόπιστοι, είπαν τότε ότι «οι γερμανοί είναι φίλοι μας και θέλουν το καλό μας»  γι’ αυτό και εβδομάδα παρά εβδομάδα είχαν μετατρέψει σε στέκι τις Σκουριές και την ευρύτερη προ του Άθω περιοχή.

Αυτή την εκτίμηση για όσους ενδεχομένως πίστεψαν σ' αυτήν έρχεται να ανατρέψει ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο που δημοσιεύτηκε πριν λίγες μέρες στο ιστολόγιο Olympia με τίτλο: «Το μαφιόζικο παρελθόν του Σόιμπλε».

Σύμφωνα λοιπόν μ’ αυτό το δημοσίευμα ο γερμανός υπουργός οικονομικών χρησιμοποιεί ΜΜΕ, όπως  για παράδειγμα η “Bild” και το “Focus”, για να χτυπήσει πλουτοπαραγωγικές μονάδες και βιομηχανίες ξένων χωρών ακόμη και εντός Ε.Ε. και παράλληλα να περάσουν στο διεθνές προσκήνιο και παρασκήνιο τις θέσεις της γερμανικής κυβέρνησης.

Η επετειακή έκδοση του Focus για τα 20 χρόνια κυκλοφορίας του.
Στο εξώφυλλο φιγουράρει και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε...

Και επιφυλακτικοί να θέλουμε να είμαστε με τα όσα γράφονται σ’ αυτό το δημοσίευμα, αυτά που έχουμε ζήσει τις τελευταίες μέρες με αποκορύφωμα την Κυριακή και αφορούν την «συμφωνία» ή το 3ο μνημόνιο και τις πρωτοφανείς ρήτρες δημοσιονομικής επίτευξης των στόχων του, που υπογράψαμε με αρνητικό πρωταγωνιστή τη γερμανία και τον υπουργό της αίρουν τις όποιες επιφυλάξεις και μας κάνουν να αναρωτιόμαστε ανοιχτά:

Μήπως αυτή η επένδυση ευθύς εξ αρχής δεν ήταν αρεστή στον γερμανικό παράγοντα και στις ανικανοποίητες ορέξεις του για άνευ όρων επικράτηση των συμφερόντων του εντός της ευρωζώνης;

Έχει γούστο…

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

o εχθρός βρίσκεται πάντοτε εντός των τειχών. από μέσα πέφτουν τα κάστρα. να ναι καλά οι χρήσιμοι ηλίθιοι πεμπτοφαλαγγίτες...

Ανώνυμος είπε...

μαζι στησανε την κομπίνα της δραχμής οι υπερπατριώτες της αριστεράς με τα αγγελάκια της ντόιτσε μπανκ. οι αντιεξουσιαστές γίνανε κι' αυτοί συστημικοί εξουσιαστές.