Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΑΕΚ - ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ?

Στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ φαίνεται πως υπάρχουν και υπουργοί που δεν έχουν ιδεολογικές παρωπίδες και εμμονές όταν αναφέρονται στο χαρακτήρα των αποφάσεων του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας, που δεν είναι άλλο από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σε κραυγαλέα αντίθεση βέβαια με κάποιους άλλους νυν και τέως υπουργούς αλλά και βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού που αντιμετωπίζουν με "ολιστική ασέβεια" τις 8 αποφάσεις που έχουν ήδη εκδοθεί από το ΣτΕ και έχουν απορρίψει όλους τους ισχυρισμούς των "antigold" για την επένδυση χρυσού στις Σκουριές.

Σ' αυτή την "άγνωστη" κατηγορία προς όλους εμάς ανήκει ο υπουργός αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, ο οποίος ερωτηθείς από το ραδιοφωνικό σταθμό Sport Fm 94,6 για το γήπεδο της ΑΕΚ απάντησε: 

«Ήμουν από την πρώτη στιγμή ο πρώτος που μίλησε καθαρά. Είχαμε πει ότι η υπόθεση πρέπει να λήξει με την έκβαση της απόφασης του ΣτΕ. Και το είχαμε πει χωρίς να ξέρουμε ποια θα είναι η απόφαση. Όλοι πρέπει να την σεβαστούμε. Αυτή η απόφαση μιλά για το πρόβλημα και το επιλύει και έτσι από εδώ και πέρα δεν πρέπει να υπάρξει καμία επιπλοκή».

Γίνεται ξεκάθαρα αντιληπτό πως αυτός ο κυβερνητικός υπουργός ομιλεί για σεβασμό στις αποφάσεις του ΣτΕ. Ποια ήταν όμως αυτή η απόφαση που αφορά το γήπεδο της ΑΕΚ στη Ν. Φιλαδέλφεια και πως προέκυψε.

Προέκυψε έπειτα από προσφυγές του Δήμου Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας και μια μερίδας κατοίκων. Ο Δήμος από την πλευρά του ζητούσε την ακύρωση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής με την οποία επέρχεται τροποποίηση και επικαιροποίηση της μελέτης προστασία, διαχείριση και ανάπλαση Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας, ενώ οι κάτοικοι από τη δική τους πλευρά υποστήριξαν ότι η κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ σε μια έκταση 29.121 τ.μ. είναι αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία.

Η ολομέλεια του ΣτΕ στις 5 Ιουνίου απέρριψε τους ισχυρισμούς και των δύο πλευρών ως αόριστους και αβάσιμους.

Η ιστορία αυτή ανεξάρτητα από τις συλλογικές προτιμήσεις του καθενός έχει πολύ μεγάλες ομοιότητες με τις προσφυγές μερίδας κατοίκων των παραθαλάσσιων χωριών του Δήμου Αριστοτέλη εναντίον του επενδυτικού σχεδίου για τις Σκουριές.

Η σοβαρή διαφορά έγκειται στην πολιτική φιλοσοφία και τη νομική παιδεία με την οποία αντιμετωπίζεται η υπόθεση από τον συγκεκριμένο υπουργό, ο οποίος ανεξάρτητα επίσης από το αν συμφωνεί με το συγκεκριμένο έργο δείχνει σεβασμό στους θεσμούς, όπως είναι η δικαιοσύνη.

Κάτι που θα όφειλαν να είχαν πράξει στο εξάμηνο που μας πέρασε και χωρίς δεύτερες σκέψεις, μισόλογα και άλλες φθηνές δικαιολογίες και το πρώην ηγετικό δίδυμο του ΥΠΑΠΕΝ. 

Για να δούμε αν η αλλαγή σκυτάλης από Λαφαζάνη σε Σκουρλέτη θα φέρει και τον οφειλόμενο σεβασμό προς τη δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της για τη μεταλλευτική επένδυση στη ΒΑ Χαλκιδική, ή θα ζήσουμε μια από τα ίδια μέχρι τις εκλογές, που ακούγεται ότι θα έχουμε μέσα στο φθινόπωρο για τους γνωστούς ψηφοθηρικούς λόγους;


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο πολιτικάντης δεν σέβεται τιποτα. Κάνει πως σέβεται...Αλλά ο λαός ξυπνάει σιγά σιγά και τους στέλνει σπίτι τους, όπως έκανε και με το Λαφαζάνη προχθές στον Υμητό.

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΕΚ έχει εκατομμύρια οπαδούς. Οι μεταλλωρύχοι δεν είναι εκατομμύρια αλλα κάποιες χιλιάδες... Αλλο μέγεθος το ενα και άλλο το άλλο.
Τέτοιοι άριθμοι ανεβάζουν και κατεβάζουν κυβερνήσεις.