Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

ELDORADO GOLD: ΣΤΑ 214,2 ΕΚ. ΔΟΛ. ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΣΤΟ Β' ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2015

Σύμφωνα με τη μητρική Eldorado Gold επιχειρησιακά στις Σκουριές υπάρχει σημαντική πρόοδος στην υλοποίηση του έργου επέκτασης και έχει ολοκληρωθεί η ανέγερση εργοστασίων που εξυπηρετούν την εκμετάλλευση και την επεξεργασία μεταλλευμάτων.
Της Λέττας Καλαμαρά

Στη δεύτερη φάση ανάπτυξης της δραστηριότητά της στην ελληνική αγορά προχωρά η Eldorado Gold μέσω της θυγατρικής της Ελληνικός Χρυσός.  Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Eldorado Gold κ. Paul Wright, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων της καναδικής πολυεθνικής για το β’ τρίμηνο 2015, η εταιρεία θα συνεχίσει στην επόμενη φάση της ανάπτυξής της στις Σκουριές και την Ολυμπιάδα βάσει των συμβολαίων της και σε συνεργασία με τους 2.000 εργαζόμενους της στη χώρα».

 Ειδικότερα το δεύτερο τρίμηνο 2015 οι δραστηριότητες της Eldorado Gold στην Ελλάδα εστίασαν, μεταξύ άλλων και στη διερεύνηση κοιτασμάτων στην περιοχή της Χαλκιδικής στη ζώνη πορφυρίτη στην περιοχή Σκουριές/Τσικάρα/Φισώκα.   
  
Στο μεταξύ η ελληνική θυγατρική Ελληνικός Χρυσός αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα σε  60 προσλήψεις, καθώς και σε αυξήσεις στα πριμ παραγωγικότητας λόγω της εφαρμογής προγράμματος επταήμερης λειτουργίας στην παραγωγική διαδικασία. 

Άλλες 600 προσλήψεις αναμένεται να υλοποιηθούν με την προώθηση της οικοδομικής άδειας του εργοστασίου εμπλουτισμού και της άδειας υλοτομίας στις Σκουριές Χαλκιδικής. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, κ. Μιχάλη Θεοδωρακόπουλο, «η μεταλλευτική εταιρεία διασφάλισε τα τελευταία χρόνια σταθερότητα σε μισθοδοσίες, συνδιαλλαγές και κύκλο εργασιών και σημαντική δυναμική σε προμήθειες, εμπόριο και κατασκευές. 

Οι νέες θέσεις εργασίας έρχονται να προστεθούν στο υπάρχον δυναμικό των 2.000 εργαζόμενων που απασχολούνται σήμερα στα “Μεταλλεία Κασσάνδρας” στη ΒΑ Χαλκιδική. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αιτήσεις για εργασία που έχουν κατατεθεί στην εταιρεία αγγίζουν τις 11.000».

Σύμφωνα με τη μητρική Eldorado Gold επιχειρησιακά στις Σκουριές υπάρχει σημαντική πρόοδος στην υλοποίηση του έργου επέκτασης και έχει ολοκληρωθεί η ανέγερση εργοστασίων που εξυπηρετούν την εκμετάλλευση και την επεξεργασία μεταλλευμάτων, και έχει ξεκινήσει η εγκατάσταση του εξοπλισμού των εργοστασίων.

 Στην Ολυμπιάδα έχει οριστικοποιηθεί η ανάπτυξη της επόμενης φάσης από την οποία υπολογίζονται έσοδα 618 εκατ. δολ. προ φόρων από την πρώτη πενταετία της δεύτερης παραγωγικής φάσης (με εξαίρεση το 2016). 

Στο Στρατώνι η συνολική παραγωγή μεταλλεύματος στο β΄τρίμηνο 2015 ήταν χαμηλότερη σε ετήσια βάση. Η δυναμικότητα της μονάδας επηρεάστηκε από τη μείωση της παραγωγής των ορυχείων και από τη στάση εργασίας των μεταλλωρύχων σε συμπαράσταση των έργων της εταιρείας στην περιοχή των Σκουριών.

Συνολικά κατά το β’ τρίμηνο 2015, η Eldorado Gold παρήγαγε συνολικά 181.160 ουγκιές χρυσού (συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής μέσω της κατεργασίας του τέλματος της Ολυμπιάδας), έναντι 200.551 στο αντίστοιχο τρίμηνο 2014. με την προσαρμοσμένη καθαρή κερδοφορία να διαμορφώνεται σε 17 εκατ. δολάρια έναντι 35,9 εκατ. δολ. το 2014. 

Στο β΄τρίμηνο του 2015 τα έσοδα της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 214,2 εκατ. δολ. 

Τα έσοδα από την πώληση χρυσού διαμορφώθηκαν στα 204,2 εκατ. δολ. Από την πλευρά της καναδικής πολυεθνικής οι εκτιμήσεις για το 2015  κάνουν λόγο για παραγωγή χρυσού 690.000 ουγκιές.

Αναδημοσίευση από www.naftemporiki.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι Καναδοί βγάζουν συνέχεια τα οικονομικά στοιχεία τους στη δημοσιότητα. Οι επικριτές τους παρατηρητήριο μεταλλευτικής δραστηριότητας, συντονιστικό ιερισσού, μπάχαλοι και αντιεξουσιαστές θα βγάλουν στη δημοσιότητα τα έσοδα τους για να δούμε ποιός τους τρέφει και κάνουν ντόλτσε βίτα μέσα σε δύσκολους καιρούς για την οικονομία;

Ανώνυμος είπε...

Το ότι η μισή, τουλάχιστον, Ιερισσός έχει υποβάλει αιτήσεις γιά εργασία ενοχλεί τίποτα ορνιθοπαρατηρητές?

ΟΒΕΛΙΞ(R)