Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

ΟΙ ΜΑΔΕΜΟΧΩΡΙΤΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ

Οι γυναίκες των Μαδεμοχωρίων βρίσκονται και αυτές στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Από την περασμένη Δευτέρα και σε καθημερινή βάση δίνουν τη δική τους μάχη με θάρρος, δυναμισμό, ευγένεια και αξιοπρέπεια.

Βρίσκονται εκεί όχι επειδή δεν έχουν να κάνουν κάποια άλλη δουλειά ή επειδή η ζωή τους μέχρι σήμερα ήταν βαρετή και δεν είχε κανένα νόημα.

Είναι παρούσες για να συμπαρασταθούν με συνείδηση και όχι από αυταρέσκεια και ναρκισσισμό στον μεγάλο αγώνα που δίνουν οι πατεράδες, οι σύζυγοι και οι γιοί τους απέναντι στην κατάφωρη αδικία που προκάλεσε η δήθεν αριστερή κυβέρνηση με την απόφαση της και τις προσχηματικές αιτιάσεις της για την πειραματική εφαρμογή της πυρομεταλλουργικής μεθόδου στην Χαλκιδική.

Παραμένουν εκεί και θα παραμείνουν για όσο χρειαστεί γιατί αυτό το κακοπαιγμένο έργο με το ανελέητο κυνηγητό που δέχεται η μεταλλευτική δραστηριότητα το έχουν ξαναδεί άλλες δυο φορές μέσα σε 30 χρόνια.

Δε θα σταματήσουν όσες φορές και να παιχτεί να πολεμούν για να το υποτάξουν. Για τη συνέχιση ενός αναφαίρετου δικαιώματος μιας καθόλα παραγωγικής κοινωνίας στην πρόοδο, την ανάπτυξη, τη μόρφωση και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης.

Γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα ότι "δίχως μεταλλεία δεν υπάρχει ζωή", όπως γράφει και το πανό της φωτογραφίας και αυτό δεν θα το επιτρέψει κανείς.