Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: "ΕΝΤΕΛΩΣ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ - ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ" (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή του Άλφα "Πρωϊνή ενημέρωση" και το δημοσιογράφο Σπύρο Χαριτάτο χαρακτήρισε λανθασμένη την απόφαση που πήρε ο απερχόμενος υπουργός παραγωγικής ανασυγκρότησης Πάνος Σκουρλέτης για τα μεταλλεία Κασσάνδρας που οδήγησε στην ανεργία 2.000 εργαζόμενους.

"Πρόκειται για εσπευσμένη απόφαση που είναι και λανθασμένη γιατί η περιοχή της Χαλκιδικής και η κοινωνία της είναι ταυτισμένη με τα μεταλλεία και οι τεχνολογίες συμβατές με το περιβάλλον".

Ο κ. Αδαμίδης με αφορμή τις συλλήψεις ξένων ακτιβιστών στα επεισόδια που έγιναν την περασμένη Κυριακή στις Σκουριές, χαρακτήρισε όλους όσους προβάλλουν οικολογικές αιτιάσεις κατά των εξορύξεων και τις πολεμούν με μολότοφ και μπουλόνια "καιροσκόπους οικολογίζοντες" και πρόσθεσε:
"Εχουμε και εμείς εχθρούς του λιγνίτη στην Πτολεμαΐδα απ όπου προέρχομαι από κάποιους που έχουν συμφέροντα. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζόμενων στα μεταλλεία".

Η εκπομπή συνδέθηκε απευθείας με την Ολυμπιάδα και τη στοά 59 όπου από προχθές οι εργαζόμενοι δίνουν τη δική τους μάχη μέσα στη στοά για να αρθεί η αδικία σε βάρος τους.

Ο παλμός και τα συνθήματα τους δόνησαν για τα καλά το στούντιο της εκπομπής. 

Ένα από τα συνθήματα που σίγουρα ξεχώρισε ήταν το: "Έπεσε η μάσκα της αριστεράς και έγινε ο χειρότερος εχθρός της εργατιάς".

Δείτε όλα όσα εκτυλίχθηκαν σ' αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα εκπομπή στο βίντεο που ακολουθεί.