Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

ΕΝΑΣ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ ΓΡΑΦΕΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ...

Η επιστολή που ακολουθεί έχει μεγάλο ειδικό βάρος. Είναι γραμμένη από τον επιστάτη του πλυντηρίου του μεταλλείου της Ολυμπιάδας τον κ. Νικόλαο Κεφαλά. Έναν κάτοικο των Μαδεμοχωρίων που έχει περάσει τη ζωή του στα μεταλλεία. Γιος μεταλλωρύχου και ο ίδιος πατέρας δυο (2) μεταλλωρύχων,.

Κατά την γνώμη μας, αυτά που γράφει έχουν την σημασία τους και είναι άξια προσοχής.Το αν θα συμφωνήσει ή θα διαφωνήσει κάποιος είναι σεβαστό, αλλά αυτή είναι η προσωπική άποψη του γράφοντος.Εμείς πάντως τον τον ευχαριστούμε θερμά που μας εμπιστεύτηκε αυτή τη δημοσίευση.

Ακολουθεί η επιστολή του Νικόλαου Κεφαλά.

"ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΠ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ  ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΝΤΑΙ. ΕΠΙΣΗΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ –ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ Κ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΤΕΙΛΩ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ  ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑΧΑ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Κ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΓΙΟΣ ΜΕΤΑΛΛΟΡΥΧΟΥ. ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΥΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΥΣ Κ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΖΩ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΧΑΡΙΖΕΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΑΓΑΘΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ,ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ. ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΛΕΥΑΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.


ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ ΔΕΝ ΜΑΘΑΜΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΤΩ. ΔΕΝ ΜΑΘΑΜΕ ΝΑ ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ ,ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ, ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ. 

ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΜΑΘΑΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΓΑΘΟ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟΧΕΙΡΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ,ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟ.
ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ.ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΦΥΛΑΜΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΑΣ ΜΙΑΣ Κ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ.

ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΡΕΜΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΧΟΥΛΗ ΤΟΥΣ ΘΕΣΗ (ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΕΝ ΕΠΕΡΝΑΝ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗ ΘΕΣΗ , ΟΤΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ Κ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.
ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΚΟΠΟΣ ΑΣ ΣΗΚΩΘΟΥΝ ΛΙΓΟ ΝΑ ΞΕΠΙΑΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΤΟΥΣ Κ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΝΑ ΔΟΥΝ ΣΕ ΤΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ.

ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ? ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΣΧΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΛΕΡΩΣΟΥΝ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΗ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ.

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΛΙΓΟ ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΑΝΤΕΜΟΧΩΡΙΑ, ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΕΡΙΣΣΟΣ, ΤΑ Ν.ΡΟΔΑ, Η ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ ΠΟΣΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΜΑΣ.

ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ Κ ΝΑ ΔΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ (ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ).

ΕΔΩ Κ 25ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ. ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΕ ΟΜΗΡΙΑ. ΑΛΛΟΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΣΑΝ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ Κ ΑΛΛΟΤΕ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΜΑΣ Κ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΜΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΕΡΔΗ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΚΑΡΠΩΝΕΤΑΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟ.

ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ. Η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΕΓΙΝΕ Κ ΟΛΗ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΕΛΕΙ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ.

ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΠΑ, ΠΑΡΤΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ ΕΝΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ Κ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ. ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΑΝ ΕΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΑΝΩΤΑΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΠΕΡΠΑΤΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΦΤΥΝΟΥΝ Κ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑΟΥΡΤΟΝΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΦΤΥΣΙΜΟ."