Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΟΙ ΣΚΟΥΡΙΕΣ: "Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΟ... SMASH SMELTING ΧΩΡΙΣ ΧΗΜΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ..." (ΒΙΝΤΕΟ)

Το βίντεο που ακολουθεί θα μπορούσε να εκληφθεί ως εκπαιδευτική τηλεόραση προς αποφυγή.

Πρόκειται για ένα απόσπασμα από μια ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ με τη δημοσιογράφο Εύα Αντωνοπούλου με προσκεκλημένους στο πάνελ της την κ. Καρακώστα από το ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Γιακουμάτο από τη ΝΔ, τον κ. Σταθά από τη ΛΑΕ και ένα δημοσιογράφο της Αυγής.

Επί των τρεχουσών πολιτικών εξελίξεων η συζήτηση, όπου μέσα σ' αυτές συμπεριλαμβάνεται και η απόφαση Σκουρλέτη να αφήσει χωρίς εργασία 2.000 εργαζομένους στα Μεταλλεία Κασσάνδρας.


Λογικό και επόμενο όταν έφτασαν στις Σκουριές η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ να επιχειρεί σε αγαστή συνεργασία με τον δημοσιογράφο της Αυγής να υπεραμυνθούν για λόγους "περιβαλλοντικής ανάγκης και ευαισθησίας" την επιλογή του Σκουρλέτη και να αφήνουν από την άλλη αιχμές για το Λαφαζάνη, που καθυστέρησε να την πάρει εδώ και 3 μήνες...!!!

Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος έδειξε να έχει μεγαλύτερη επαφή με την πραγματικότητα λέγοντας το αυτονόητο: "Οι εργαζόμενοι δε χρειάζονται μαθήματα. Δουλειά θέλουν. Χειμώνας έρχεται μπροστά μας. Όλα αυτά τα θυμηθήκατε μια μέρα πριν παραιτηθείτε και πάτε σε εκλογές;"

Και εκεί ήρθε η στιγμή να αναλάβει ενημερωτική, αν όχι και καταλυτική, δράση ο δημοσιογράφος της "Αυγής", που σε ύφος άριστου γνώστη του μεταλλευτικού ζητήματος είπε με σπουδή:

"Στη ΜΠΕ που εγκρίθηκε επί κυβερνήσεως Σαμαρά αναφέρεται ότι από την πλευρά της εταιρείας υποχρεούται να υπάρξει ημιβιομηχανική επίδειξη στον τόπο παραγωγής, η λέγεται... smash smelting και η οποία προϋποθέτει ότι δεν θα υπάρξει χρήση χημικών αποβλήτων...!!!"

Προς επίρρωση όλων αυτών των ακατανόητων και ανακριβών πραγμάτων που εξέφρασε ο δημοσιογράφος της "Αυγής" για την πυρομεταλλουργία λέει και από πάνω με στόμφο η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ:

"Έτσι..." 

Εμείς δεν έχουμε να προσθέσουμε κάτι περισσότερο πέρα από το πολύ λογικό ότι δεν κάνουν όλοι για όλα. Αυτός ο κύριος της Αυγής μπορεί να είναι ο καλύτερος πολιτικός αναλυτής του κόσμου, είναι όμως παντελώς ακατάλληλος να εκφέρει άποψη ή ένα μιλάει για ένα γεγονός που αφορά ένα τόσο σημαντικό θέμα, ακόμη και μέσα από ανάγνωση γραπτού κειμένου, που υποτίθεται ότι έκανε κιόλας!

Δεν το 'χει άνθρωπος και δεν είναι ντροπή. Ντροπή είναι να εκστομίζεις ότι να ναι ΜΌΝΟ ΚΑΙ ΜΌΝΟ για να καλύψεις τα ακάλυπτα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Το ίδιο ισχύει και για την κ. Καρακώστα. Αν θέλει να μιλάει για τις Σκουριές, να φροντίζει να είναι καλά ενημερωμένη και όχι μονόπλευρα.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί. Το σημείο που προκαλεί γέλια και κλάματα μαζί είναι στο 4':40".



ΥΓ. Πάντως φαίνεται να είναι γενικότερο το πρόβλημα πληροφόρησης και κατανόησης που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι της "Αυγής" με το μεταλλευτικό ζήτημα.

Μόλις τώρα θυμηθήκανε ακόμη έναν δημοσιογράφο, που όταν του ανέφεραν ότι τα περιβαλλοντικά και τεχνικά ζητήματα της επένδυσης έχουν λυθεί με τις αποφάσεις του ΣτΕ είχε πεί το ανεπανάληπτο: "Ε μη μου μιλάτε για το ΣτΕ"...!!!!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μας κόστισε πολύ ακριβά, άλλα έπρέπε μάλλον έτσι να γίνει. Να έρθουν στο προσκήνιο αυτοί οι τύποι και οι τύπισες από το παρασκήνιο για τα καταλάβει όλη η Ελλάδα πόσο πολιτικά και κοινωνικά επικίνδυνοι και επιζήμιοι είναι για τον ελληνικό λαό.

Ανώνυμος είπε...

Η "Αυγή" είναι παράδεισος γέλιου. Τέλος δεν περιγράφω άλλο.