Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΞΥΛΟ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΑ (Νο.3)

Το βίντεο που ακολουθεί δείχνει αποσπάσματα από τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν έξω από το μέγαρο της κρατικής τηλεόρασης και ραδιοφωνίας στην Αθήνα ανάμεσα στους μεταλλωρύχους και τις αστυνομικές δυνάμεις.

Είναι ένα μικρό οπτικοακουστικό χρονικό που δείχνει την καθ΄όλα ειρηνική διαμαρτυρία των μεταλλωρύχων έξω από την ΕΡΤ και πως αυτή εξελίχθηκε χάρη στη έλλειψη ευαισθησίας της "πρώτης φοράς" αριστερής κυβέρνησης που δεν μπόρεσε να κρύψει τη σφοδρή ενόχληση της από την παρουσία τους.

Κάποιες από τις εικόνες που ακολουθούν δεν είναι καθόλου ευχάριστες και δεν ανήκουν στην αισθητική και τον πολιτισμό της εργατικής κοινωνίας των Μαδεμοχωρίων, που οι αντιεργατικές, αντικοινωνικές και αντιλαϊκές πρακτικές της κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου την έβγαλαν στο δρόμο για ένα προεκλογικό τερτίπι, ενώ τόσός κόσμος βρισκόταν σε μια γόνιμη και παραγωγική διαδικασία συνεχούς προόδου και ανάπτυξης.

Αυτοί οι πολιτικοί κάποτε έλεγαν οι άνθρωποι πάνω από τους αριθμούς και για μερικές χιλιάδες ψήφους έβγαλαν 2.000 οικογένειες στο δρόμο.