Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ: "ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΕΞΑΓΕΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ"


Το Press Project ανέλαβε την ευθύνη να... ντύσει με το μανδύα της σοβαρότητας την "υπερπαραγωγή" του antigoldgr.org για τις παραγωγικές Σκουριές. 

Προς τιμήν του ζήτησε την άποψη της μεταλλευτικής εταιρείας για να τη συμπεριλάβει στην δημοσίευση του.

Το γραφείο τύπου της Ελληνικός Χρυσός ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Press Project αναφέροντας στο σχόλιο του τα εξής: 

«Αγαπητοί Κύριοι,

Η βάση της λειτουργίας των Μεταλλείων Κασσάνδρας είναι η πλήρης και αδιαπραγμάτευτη πίστη στην αξία της νομιμότητας και της τήρησης των κανόνων που έχουν αναγνωριστεί και συμφωνηθεί με το Ελληνικό Kράτος.

Κανένας δεν θεωρούμε ότι μπορεί να υποκαταστήσει τους επίσημους κρατικούς οργανισμούς και υπηρεσίες ελέγχων των Υπουργείων (ΕΠΙΤΗΡΩ, Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, Επιθεώρηση Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος, Δασαρχείο, Πολεοδομία κλπ.) και οι οποίοι έχουν την δικαιοδοσία, τα κατάλληλα όργανα, την μεθοδολογία και τις απαραίτητες υποδομές σε επιστημονικό δυναμικό ώστε να πραγματοποιήσουν αξιόπιστες έρευνες, καταγραφές και μετρήσεις σε οποιαδήποτε έργο εκπονούμε.

Σε αυτό το υψηλό επίπεδο ελέγχου και επιστασίας είμαστε απολύτως νόμιμοι και δεν επιτρέπουμε σε κανένα "παρατηρητήριο" να εξάγει αυθαίρετα συμπεράσματα.

Επιφυλασσόμεθα για την νομιμότητα και αξία των οιονδήποτε ανυπόστατων-αυθαίρετων θέσεων ή καταγραφών οι οποίες παρουσιάζονται ή πρόκειται  να παρουσιαστούν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και θα τις αντιμετωπίσουμε με κάθε νόμιμο μέσο.»