Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

ΔΙΚΤΥΟ ΣΤΑΘΜΩΝ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ


Ένα τελευταίας τεχνολογίας δίκτυο περιβαλλοντικής παρακολούθησης ανακοίνωσε μέσα από το περιοδικό Μεταλλευτικά Νέα η Ελληνικός Χρυσός.

Προχωρεί στην εγκατάσταση και λειτουργία του μεγαλύτερου και του πλέον εξελιγμένου δικτύου συνεχούς παρακολούθησης της ποιότητας της ατμόσφαιρας στους οικισμούς της ευρύτερης περιοχής των εγκαταστάσεων της όπως αναφέρει η Ελληνικός Χρυσός.

Πρόκειται για ένα δίκτυο τριών αυτόματων σταθμών συνεχούς παρακολούθησης του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος σε κάθε ένα από τα επτά χωριά της περιοχής, που σημαίνει συνολικά εικοσιένα σταθμοί παρακολούθησης στο Δήμο Αριστοτέλη. 

Για λόγους σύγκρισης ενδεικτικά αναφέρεται ότι το Εθνικό Δίκτυο Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης στον οικισμό Στρατωνίου, ενώ παράλληλα έχει δρομολογηθεί σε συνεργασία με τον Δήμο Αριστοτέλη και τα Τοπικά Συμβούλια η παραχώρηση κοινοτικών εκτάσεων για την εγκατάσταση και των υπολοίπων σταθμών στους οικισμούς Ολυμπιάδα, Στρατονίκη, Στάγειρα, Νεοχώρι, Παλαιοχώρι και Μ.Παναγία.

Εν κατακλείδι επισημαίνεται ότι η επιλογή της θέσης εγκατάστασης των σταθμών παρακολούθησης των εκπομπών σκόνης έγινε με βάση ειδική μελέτη που εκπονήθηκε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και είχε τίτλο ΄΄Μελέτη χωροθέτησης σταθμών μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης στα Μεταλλεία Κασσάνδρας΄΄. 

Αναδημοσίευση από rizopoulospost