Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Κ. ΓΕΩΡΓΑΝΤΖΗΣ: "ΑΦΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΟΞΥ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΝ ΓΙΑ 11 ΜΗΝΕΣ???"


Ανατρέχουμε στην εύλογη απορία που έθεσε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Ελληνικός Χρυσός Κώστας Γεωργαντζής την περασμένη Κυριακή στην εκπομπή της ΕΡΤ "Δεύτερη Ματιά".

Και ανατρέχουμε σ' αυτή την απορία, καθώς ο Πάνος Σκουρλέτης στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΥΠΕΝ συνεχίζει να προκαλεί αδιαφορώντας επιδεικτικά, όπως και οι antigold σύμβουλοι του απέναντι στις αποφάσεις του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας.

Λέει στην ανακοίνωση του το ΥΠΕΝ ότι θα θα κινηθεί αυστηρά με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, της υγείας και της ασφάλειας των κατοίκων και των εργαζομένων στο έργο και τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος.

Για ποια προστασία περιβάλλοντος και δημοσίου συμφέροντος μιλάμε, όταν οι εκθέσεις των επιθεωρητών περιβάλλοντος πάνω στις οποίες κτίσθηκε το πρόστιμο των 1, 7 εκατομμυρίων ευρώ ζέσταιναν τα συρτάρια του ΥΠΕΝ επί 11 μήνες και αυτό ανακοινώθηκε λίγες ώρες μετά την συνέντευξη τύπου του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Eldorado στην Αθήνα;

Βέβαια, οι κακές γλώσσες λένε ότι αυτo το πρόστιμο η ηγεσία του ΥΠΕΝ περίμενε την απόφαση του ΣτΕ για να το αναγγείλει ως επικοινωνιακό αντιπερισπασμό, αλλά τους χάλασε την... προετοιμασία οι δηλώσεις του προέδρου της Eldorado.

Καλά τα λόγια και οι ανακοινώσεις, όμως στην πράξη το μόνο που επιβεβαιώνεται είναι ή ιδεολογική εμμονή και αγκύλωση του ίδιου του Πάνου Σκουρλέτη και των συνεργατών του, τόπως επίσης το μίσος και η εκδικητικότητα τους απέναντι σε μια επένδυση που τρέφει τους παχυλούς μισθούς τους με τά έσοδα που αφήνει στο κράτος, τα οποία  θα γίνουν ακόμη περισσότερα στο προσεχές μέλλον, αν σταματήσουν να βάζουν τρικλοποδιές.

Έτσι δεν προάγεται το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς... Aυτή η επένδυση είναι που προστατεύει ουσιαστικά το περιβάλλον και όχι οι φωτοαποτυπώσεις ατόμων που θέλουν τα παρθένα δάση της ΒΑ Χαλκιδικής να γίνουν real estate. 

Οι εκτάσεις που αποψιλώθηκαν θα αναδασωθούν. Αν κλείσουν τα μεταλλεία όχι μόνο δεν θα αναδασωθούν αυτές, αλλά θα καούν και οι υπόλοιπες σύμφωνα με τα γούστα των εργολάβων καταπατητών, για να γίνουν βιλίτσες και πισίνες...

Κάντε κλικ εδώ για να θυμηθείτε και εσείς το θέμα που έθεσε στην εκπομπή της ΕΡΤ ο Κώστας Γεωργαντζής. Αξίζει τον κόπο για να δείτε την αμηχανία των antigold παρουσιαστριών και το πως επιχειρούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Το ζήτημα των Σκουριών είναι στο 1:50:00.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν αλλάζει ο Σκουρλέτης. Οι Σκουριές είναι το τελευταίο του αποκούμπι για να ξαναβγεί βουλευτής στα έδρανα της αντιπολίτευσης. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα το πει το ποιήμα μέχρι τα τέλη του Μάρτη.

Ανώνυμος είπε...

Εδώ τώρα γελάμε φιλαρακό!Ο Σύριζα θα κυβερνήσει για άλλες δύο τετραετίες σίγουρα.Ποιός θα ψηφίσει ΝΔ?Μόνο οι πλούσιοι και τα λαμόγια.Αυτά τα σιχαμερά λαμόγια που κοιτάνε μόνο την τσέπη τους και όχι το καλό της Χώρας μας.Γι'αυτό λοιπόν,"άντε γειά".Και όσο για τα μεταλλεία, ξέρει όλη η Αθήνα αλλά και όλη η Ελλάδα την προπαγάνδα που γίνεται.Γι'αυτό, αλλή μια φορά "άντε γειά".Θα πάτε όλοι από εκεί που ήρθατε.