Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

ANTIGOLD ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: "ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ"


*Ακολουθεί σχόλιο του blog

Το έντυπο "ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ", ένα έντυπο πιο… αριστερά και από την «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση, φιλοξενεί άρθρο του γνωστού δικηγόρου των «αδίκως κατηγορουμένων κατοίκων», Γιώργου Κυρίτση, ο οποίος υπεραμύνεται του «κινήματος» της Χαλκιδικής…

Ο κος Κυρίτσης αναμασά την επιχειρηματολογία του  «Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων» για  την «επιτόπου δοκιμή ημιβιομηχανικής κλίμακας», και κατακρίνει την απόφαση του ΣτΕ που το αποδομεί, αγνοώντας ο ίδιος όλες τις εξηγήσεις και αιτιάσεις που έχουν δοθεί για το συγκεκριμένο θέμα.

Εντύπωση προκαλεί και η θέση για την «ήπια» κατά τη γνώμη του δικηγόρου για τη στάση της κυβέρνησης:

«[…] Σε μια περίοδο που και η κυβέρνηση δεν στηρίζει με το ίδιο πάθος το κίνημα ενάντια στην εξόρυξη, όπως  το στήριζε ένα χρόνο ακριβώς πριν. Για να μην ξεχνάμε τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, “ε, αφήστε, ήμασταν με τη μία πλευρά, ως κυβέρνηση όμως έχεις την ευθύνη να μην οδηγήσεις 5.000 εργαζόμενους στην ανεργία, αλλά να βρεις μία λύση». […]. Το κίνημα όμως, όπως και πριν έτσι και τώρα θα απαντήσει δυναμικά στη νομιμοποίηση που απαιτεί και επιβάλλει η Ελληνικός Χρυσός και στη νομιμότητα που επικαλείται στην πλέον παράνομη, καταχρηστική και περιβαλλοντικά καταστροφική για την περιοχή δραστηριότητα της Ελληνικός Χρυσός.»

Δυναμικές κινητοποιήσεις προαναγγέλλει ο κος Κυρίτσης… Τι εννοεί άραγε; Νέα συγκομιδή μπαχαλάκηδων; Καιρό έχουν να εμφανιστούν στις Σκουριές… Από το καλοκαίρι… Ε, βέβαια… Κι εγώ αν ήμουν δικηγόρος με πελάτες τους κατηγορούμενους των επεισοδίων στις Σκουριές, τι θα έλεγα; Να επανέλθει η ομαλότητα;

Αναδημοσίευση από metalleiablog

*ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις βγήκε και το αφισάκι για τις "antigold" κινητοποιήσεις του επόμενου Σαββατοκύριακου στις Σκουριές. 

Άλλωστε το έχει πει ο ιδρυτής του "παρατηρητηρίου μεταλλευτικών δραστηριοτήτων": "Πρέπει να προκαλέσουμε τα ΜΑΤ να έρθουν εκεί επάνω. Τότε θα συνειδητοποιήσουν ότι το παιχνίδι το έχουν χάσει"... (sic)


Θα το ξαναρωτήσουμε... 

Που βρίσκεται η... ενωτική δημοτική αρχή μας να νουθετήσει τους μόνιμους προξενητές έντασης και μπάχαλου στην περιοχή; 

Που είναι οι επαγγελματίες της Ουρανούπολης να στείλουν εξώδικα στο συντονιστικό της Ιερισσού, έτσι ώστε να το καταστήσει υπόλογο σε τυχόν οικονομική ζημιά που υποστούν εξαιτίας του το προσεχές Σαββατοκύριακο με μειωμένες αφίξεις προσκυνητών του Αγίου Όρους και διάφορων άλλων επισκεπτών; 

Απάντηση: Σε τέτοιες περιπτώσεις απλά αγνοούνται... Δεν υφίστανται καμία ενόχληση κοινωνική και οικονομική από τους θερμόαιμους "antigold". Οι μεταλλωρύχοι κάνουν τη ζημιά...! Και όχι η "κινηματική" βία των πολέμιων της μεταλλευτικής. 

Σ' αυτό το καθεστώς παράνοιας υποχρεούται να ζει η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής. Δυστυχώς...