Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016

ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: "ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΑΣ"


Κραυγή απόγνωσης από το σωματείο εργολάβων και υπεργολάβων του Δήμου Αριστοτέλη.

Το πάγωμα των εργασιών στις Σκουριές εξαιτίας της παρελκυστικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση στο ζήτημα της επένδυσης χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική τους έφερε σε σε ατομικό αδιέξοδο, που μεταδόθηκε σαν ιός και στις ζωές 354 εργαζομένων που απασχολούσαν τα μέλη του σωματείου στις εργασίες τους και είχε σαν αποτέλεσμα την απόλυση τους.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν περιγράφουν τα έσοδα που είχαν κάθε μήνα από την Ελληνικός Χρυσός κάτι που είχε και σαν αποτέλεσμα όπως λένε να είναι συνεπείς και στις αντίστοιχες υποχρεώσεις τους προς το κράτος. 

Δυστυχώς όμως τα "antigold" παρασιτικά στοιχεία που επηρεάζουν τις απόψεις και τις αποφάσεις αυτής της κυβέρνησης κατάφεραν, προς το παρόν τουλάχιστον, να φέρουν σε αβεβαιότητα 1000 οικογένειες. 

Ας ελπίσουμε ότι το πολύ άσχημο σκηνικό που επικρατεί σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αλλάξει και η κυβέρνηση θα σεβαστεί την βούληση χιλιάδων κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής για προκοπή και δημιουργία.

Ακολουθεί η ανακοίνωση.

"Σαν σωματείο των εργολάβων και υπεργολάβων της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός της περιοχής του Δήμου Αριστοτέλη, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μετά την αναστολή των εργασιών στο εργοτάξιο των Σκουριών, σαν συνέπεια της «εχθρικής» αντιμετώπισης της εταιρείας και της επένδυσης γενικότερα από πλευράς της Ελληνικής Κυβέρνησης, τα μέλη του σωματείου μας καθώς και οι εργαζόμενοι αυτών βρίσκονται αντιμέτωποι ξανά με την ανεργία.

Μέχρι σήμερα τα έσοδα για κάθε μήνα εργασίας μας άγγιζαν το 1,5 εκ. € που από αυτά, εκτός από την κάλυψη των μισθών των εργαζομένων, καλύπταμε με συνέπεια τις υποχρεώσεις μας απέναντι στο κράτος (εφορία, ασφαλιστικές εισφορές, ΦΠΑ). Ενδεικτικά παρουσιάζονται στον παρακάτω πίνακα:


Ο αριθμός των εργαζομένων που έχουν απολυθεί ανέρχεται στους 354 μόνο από μέλη του σωματείου μας, οι οποίοι είναι στο σύνολό τους μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Αριστοτέλη. 

Όπως γίνεται αντιληπτό, πέρα από την προσωπική ζημία κάθε εργαζομένου και της οικογένειάς του, θα υπάρχει και έντονα αρνητικός αντίκτυπος και στην οικονομία της ευρύτερης περιοχής.
                  

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παρότι ο πρωθυπουργός και το μισό υπουργικό συμβούλιο είναι μηχανικοί ( πλην του πρώην αρωματοπώλη αρμόδιου υπουργού) και μάλιστα κάποιοι εξ’ αυτών διετέλεσαν? εργολάβοι-ελεύθεροι επαγγελματίες, εξακολουθούν να επιδεικνύουν ολική αδιαφορία για την διόγκωση του προβλήματος. Υπερισχύει η ικανοποίηση του κομματικού δόγματος της διακοπής εργασιών στην επένδυση. Σε μια Ελλάδα που δεν διασχίζεται από άκρη σε άκρη λόγω του ξεσηκωμού του συνόλου των παραγωγικών τάξεων, ο υπουργός πετάει τον αετό και δεν εφαρμόζει τα νομίμως επιβεβλημένα και σύμφωνα με το σύνταγμα που ορκίστηκε να υπηρετεί. Δεν πειράζει, οι κυβερνήσεις πέφτουνε αλλά οι νόμοι μένουν. Κάποιος σοβαρότερος θα εισακούσει τα δίκαια αιτήματα των 2000 εργαζομένων και θα αποκαταστήσει το χαμόγελο και την πολυπόθητη νομιμότητα.

ΟΒΕΛΙΞ ®