Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

Ο Πρόεδρος των εργατοτεχνιτών Γ. Χατζής πλαισιωμένος
από τον πρόεδρο του σωματείου επιστημόνων Δ. Μπάλα και τον γ.γραμματέα Β. Βασιλειάδη

Σε μια αξιέπαινη κίνηση προχώρησαν εκπρόσωποι των σωματείων εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας. Ξεκίνησαν το πρωί από τη Χαλκιδική και πήγαν στα αγροτικά μπλόκα των Μαλγάρων στη Θεσσαλονίκη και των Τεμπών για να δηλώσουν εμπράκτως την συμπαράσταση τους στον αγώνα που δίνει και αυτή η κοινωνική ομάδα για να μην εξαφανιστεί από τον χάρτη. 

Σημεία των καιρών θα πεί κάποιος, ωστόσο πέρα από τα λόγια και τις θεωρίες χρειάζεται ενότητα και αλληλεγγύη στην πράξη απ΄όλους μας για να αλλάξει η κακή μας μοίρα. 

Ακολουθεί η ανακοίνωση που εξέδωσε το σωματείο εργατοτεχνιτών και υπαλλήλων Μεταλλείων Κασσάνδρας "Αγία Βαρβάρα", που ταυτόχρονα είναι και μήνυμα συμπαράστασης προς όλους τους Έλληνες αγρότες.

«Είμαστε συναγωνιστές όλων των Ελλήνων εργαζομένων»

"Ένας αγώνας επιβίωσης σαν αυτόν που δίνει ο αγροτικός κόσμος της χώρας δεν είναι δυνατόν να μην έχει στήριξη από τους μεταλλωρύχους της ΒΑ Χαλκιδικής που εδώ και ένα χρόνο βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Με συναδέλφους εκπροσώπους του επιστημονικού προσωπικού του Μεταλλείου Κασσάνδρας επισκεφτήκαμε τα μπλόκα των Μαλγάρων και των Τεμπών για να δηλώσουμε την αμέριστη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους του αγροτικού κλάδου που μάχονται και αυτοί με τη σειρά τους μόνοι τους για την στήριξη του πρωτογενούς τομέα παραγωγής έχοντας απέναντι τους μια κυβέρνηση εχθρική και όχι σύμμαχο, όπως συμβαίνει και με μας.

Είμαστε σίγουροι πως ο αγώνας των αγροτών όπως και ο δικός μας θα δικαιωθεί γιατί είναι απόλυτα δίκαιος και καθαρός."