Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

#SKOURIES: ANTIGOLD ΜΠΑΧΑΛΟ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ


Δεν ολοκληρώθηκε η χθεσινή δημοτική συνεδρίαση στην Ιερισσό.

Όπως ενημερώνει σε σχετική ανάρτηση του το metalleiachalkidikis μια ομάδα antigold από την Μεγάλη Παναγία μπήκε στην αίθουσα συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του δημαρχείου της Ιερισσού και άσκησε δριμεία κριτική προς τον ίδιο το δήμαρχο Αριστοτέλη Γιώργο Ζουμπά με εκφράσεις του τύπου:

"Καλύτερος και πιο τίμιος ήταν ο Πάχτας, τουλάχιστον αυτός ήταν υπέρ της επένδυσης και το έλεγε" σε μια προσπάθεια να τον πικάρουν όσο πιο πολύ γίνεται και θεωρώντας τον προφανώς συνυπεύθυνο και ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής για το γεγονός ότι δεν έχει ανασταλεί η επένδυση από την κυβέρνηση με την άμεση συνδρομή του δήμου.

Ο δήμαρχος Αριστοτέλη μπροστά σ' αυτό το σκηνικό αφόρητης πίεσης φέρεται να τους είπε πως: "κάτι ετοιμάζεται από κάτω".

Το αν το εννοούσε και το τι εννοούσε ο Γιώργος Ζουμπάς θα φανεί προσεχώς. 


Πάντως, μέσα σ' αυτό το κλίμα έντονης αμφισβήτησης και όξυνσης των πνευμάτων από την πλευρά των antigold "επισκεπτών", το δημοτικό συμβούλιο δεν ολοκληρώθηκε με τη δικαιολογία της έλλειψης απαρτίας, ενώ απαρτία υπήρχε, όπως αναφέρουν δικές μας πληροφορίες.

Να προσθέσουμε εδώ, ότι αυτή η "δράση" ήρθε μετά από μια ήσυχη σχετικά πορεία που έκαναν οι πολέμιοι των μεταλλείων μέχρι το εργοτάξιο των Σκουριών. 

Αύριο το πρωί είναι το δεύτερο μέρος του διήμερου antigold ακτιβισμού με νέα πορεία προς το εργοτάξιο. 

Μακάρι τα πράγματα να εξελιχθούν το ίδιο ήσυχα, όπως και χθες, αν και οι θερμοκέφαλοι κατά των μεταλλείων μας έχουν συνηθίσει να κάνουν πάντα μια αναγνωριστική περίπολο πριν εφαρμόσουν την γνωστή τους τακτική πρόκλησης επεισοδίων για να κερδίσουν χρόνο και χώρο στην ειδησεογραφική ατζέντα.

Σε κάθε περίπτωση, η τεράστια μεταλλευτική οικογένεια της ΒΑ Χαλκιδικής δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα και να απαντήσει σε τυχόν προκλήσεις της άλλης πλευράς