Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

#SKOURIES: ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑ ΤΑΞΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΙΓΓΛΕΖΗ?


Χθες κυκλοφόρησε στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης μια φωτογραφία, η οποία δείχνει την κυβερνητική βουλεύτρια Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέζη έξω από το εργοτάξιο των Σκουριών να βρίσκεται εν αναμονή επισκέψεως της σ' αυτό φορώντας τα αξεσουάρ που υποχρεούνται όσοι επισκέπτονται μεταλλείο ή εργοτάξιο για λόγους προσωπικής ασφάλειας.

Υπάρχει και ένα σχόλιο δίπλα από τη φωτογραφία που αναφέρει τα εξής: "Κατερίνα Ιγγλέζη: Ντύθηκα και εγώ καρναβάλι λόγω των ημερών" (!!!!...???)

Το κράνος και το πορτοκαλί γιλέκο που φοράει η βουλεύτρια θα έπρεπε κανονικά να της είναι πολύ οικεία από την περίοδο που εργάστηκε ως εργολάβος σε θέματα αποκατάστασης περιβάλλοντος στα μεταλλεία Κασσάνδρας. Άραγε από τότε αισθανόταν έτσι... άβολα;

Επιπλέον, αυτά τα εξαρτήματα που κλήθηκε να βάλει, θα έπρεπε να της προξενούν και τον πρέποντα σεβασμό από το γεγονός και μόνο, ότι χιλιάδες συντοπίτες της τα φορούν κατά τη διάρκεια της εργασίας τους στα μεταλλεία.

Έχουν περάσει 24 ώρες από τη στιγμή που έγινε γνωστή η χλευαστική άποψη της Κατερίνας Ιγγλέζη, χωρίς δυστυχώς να υπάρχει μια διάψευση ή μια συγνώμη προς τον εργατόκοσμο της ΒΑ Χαλκιδικής, όπου πολλές φορές σε κατ' ιδίαν συζητήσεις με εκπροσώπους των εργαζομένων έχει δηλώσει πως τους σέβεται και εκείνους και το έργο τους και ότι το πρόβλημα το έχει με την εταιρεία...

Το πλέον αντιφατικό είναι ότι αυτή η βουλεύτρια είναι βουλεύτρια αριστερού κόμματος και πρόσφατα ο σύντροφος της και υπουργός περιβάλλοντος και ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης εγκάλεσε τους εργαζόμενους στα μεταλλεία για έλλειμμα ταξικής συνείδησης.

Από την ημερομηνία που τραβήχτηκε η φωτογραφία (21 Φεβρουαρίου 2014) φαίνεται ότι στην κ. Ιγγλέζη οι έννοιες αριστερή βουλευτής, ταξική συνείδηση και σεβασμός σε εργαζόμενους άρχισαν να χάνουν την συμβατότητα τους.

Για την περιβαλλοντική συνείδηση της δεν θα προσθέσουμε τίποτα εμείς. Τα λέει όλα το τσιγάρο που κρατάει η ίδια στο χέρι της μέσα στο δάσος για το οποίο η ίδια υποστηρίζει ότι κάνει αγώνα για να το σώσει... 

Ευτυχώς, που σ' αυτήν την άτυχη στιγμή της χαμογελάει προς το φακό που την αποθανατίζει. Κάτι είναι κι αυτό...