Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

#SKOURIES: ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ 50.000 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ?


Πολύ συχνά το antigold κύκλωμα επικαλείται γενικά και αόριστα, πως θα χαθούν 50.000 θέσεις εργασίας στον τουρισμό εξαιτίας της εξορυκτικής δραστηριότητας στις Σκουριές.

Πότε βέβαια δεν έχουν εξηγήσει από που και ως που υπάρχουν 50.000 θέσεις εργασίας σ΄ένα δήμο με πληθυσμό 18.500 κατοίκων, όπως ο Δήμος Αριστοτέλη, σύμφωνα με την απογραφή του 2011.

Επειδή όμως η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δείχνει να καλύπτεται ιδεολογικά και πολιτικά και απ' αυτό το "επιχείρημα", παρέχοντας ταυτόχρονα την αφορμή να επιτίθενται στελέχη της εναντίον της επένδυσης καλό θα ήταν να εντοπίσει αυτά τα στοιχεία και να τα προσκομίσει στη δημοσιότητα, όπως έκανε πρόσφατα και για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ.

Η συγκυβέρνηση στο πλαίσιο της αμφισβήτησης των ισχυρισμών των καναλιών, περί απώλειας 15.000 θέσεων εργασίας με την ψήφιση του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες προσκόμισε στοιχεία στη δημοσιότητα, σύμφωνα με τα οποία οι εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου ή αορίστου χρόνου στους τηλεοπτικούς σταθμούς ανέρχονται σε 2.639


Πρέπει να γίνει και μια ανάλογη καταγραφή για τον ακριβή αριθμό εργαζομένων στο χώρο του τουρισμού στις τουριστικές επιχειρήσεις του Δήμου Αριστοτέλη κατά τη χρονική διάρκεια της πλήρους απασχόλησης τους.

Είναι απολύτως αναγκαία αυτή η καταγραφή και η δημοσίευση της, έτσι ώστε η όποια συζήτηση και επιχειρηματολογία ανοίγεται κατά καιρούς να διεξάγεται επί πραγματικών στοιχείων και όχι ευσεβών πόθων για τη δημιουργία εντυπώσεων.

Φτάνει με το λαϊκισμό, τη δημαγωγία και τους διακινητές αυτών.