Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Η ΧΡΥΣΗ ΚΑΡΔΙΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!


Δεν είναι μόνο οι επενδυτές, που τρέφουν μεγάλη εκτίμηση στον χρυσό. Εξίσου, μεγάλη εκτίμηση στο ευγενές μέταλλο έχει και η ιατρική επιστημονική κοινότητα, λόγο των ιδιοτήτων που μπορούν να συνεισφέρουν θεραπευτικά.

Χάρη στη μοριακή σύσταση του ο χρυσός δεν διαβρώνεται, ενώ είναι απροσπέλαστος σε βακτήρια και μικρόβια. Παράλληλα, χάρη και στον εύπλαστο "χαρακτήρα" του, ο χρυσός θεωρείται το ιδανικό υλικό για την επίστρωση βηματοδοτών και στεφανιαίων στέντ και άλλων υλικών που χρησιμοποιούνται τόσο στην καρδιοχειρουργική αλλά και στην αγγειοχειρουργική.

Όπως αναφέρουν μάλιστα στατιστικές μελέτες οι χρυσοί βηματοδότες ανεβάζουν το προσδόκιμο της ζωής των ασθενών, καθώς είναι απρόσβλητοι σε λοιμώξεις και άλλες πιθανές μολύνσεις.

Δυσμενείς εξελίξεις, που δυστυχώς καταγράφονται σε βηματοδότες και στεντ από άλλα υλικά κατασκευής.

Πέραν τούτου, η ιατρική βιομηχανία αναζητά με εντατικούς ρυθμούς την θεραπευτική εμπλοκή του χρυσού στην ίαση του καρκίνου.

Θεωρείται βέβαιη η συνεισφορά του και σ' αυτό το κομμάτι, αφού από τον 18ο αιώνα είχε διαπιστωθεί η θετική συνεισφορά του μετάλλου στην βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και στην πρόληψη των λοιμώξεων.

Όσο όμως η επιστήμη και η τεχνολογία προχωρά προς όφελος της ανθρωπότητας, άλλο τόσο θα πρέπει να αλλάξουν οι αναχρονιστικές και παροχημένες αντιλήψεις, αναφορικά με την εξόρυξη των ορυκτών πόρων και ιδίως του χρυσού.

Αντιλήψεις που οδηγούν σε πρακτικές ομηρίας και χειραγώγησης στον τομέα των αδειοδοτήσεων εξορυκτικών δραστηριοτήτων

Ένα φαινόμενο που δεν περιορίζεται μόνο στην Ελλάδα, αλλά έχει λάβει παγκόσμιες διαστάσεις δημαγωγικού χαρακτήρα.

Πηγή ανάρτησης: mineralsmakelife.org