Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

ΑΡΧΙΣΕ Η ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΘΑ ΤΗΝ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ANTIGOLD ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ?


Από την 1η Μαΐου άρχισε και επίσημα η αντιπυρική περίοδος, η οποία διαρκεί μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου.

Ο Δήμος Αριστοτέλη εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και σχετική ανακοίνωση της πυροσβεστικής υπηρεσίας Σταγίρων - Ακάνθου, όπου αναφέρονται με σαφήνεια όλοι οι λόγοι που επιτρέπουν και απαγορεύουν αντίστοιχα το άναμμα φωτιάς σε αγροτική και δασική έκταση.

Σ' αυτή την ανακοίνωση αναφέρονται επίσης και οι προϋποθέσεις, που επιτρέπουν το άναμμα φωτιάς εκτός της αντιπυρικής περιόδου, δηλαδή από την 1η Νοεμβρίου μέχρι και τις 30 Απριλίου για τις οποίες πρέπει να είναι ενήμερη σε κάθε περίπτωση και η πυροσβεστική υπηρεσία.

Αυτό που μένει να δούμε είναι, αν μετά απ' αυτή την ανακοίνωση, το περιεχόμενο της θα γίνει σεβαστό από τους antigold αυτόκλητους προστάτες του περιβάλλοντος, οι οποίοι κάθε φορά που ανεβαίνουν στις Σκουριές ανοίγουν πολύ επικίνδυνα πύρινα μέτωπα.

Εξίσου σημαντικό είναι να δούμε αν θα εφαρμοστούν και οι σχετικές κυρώσεις, που προβλέπονται για τους παραβάτες, καθώς οι antigold... ψήστες, μέχρι σήμερα, δεν έχουν πληρώσει ούτε σεντ ως πρόστιμο για τις φωτιές που έχουν ανάψει στον Κάκαβο.

Δεν συζητούμε για τους ξενόφερτους ακτιβιστές που μας κουβαλούν για να ανάβουν μολότοφ στον Κάκαβο και να τις πετούν λες και βρίσκονται στο γήπεδο.

Εκεί είναι που ο δήμος και η πυροσβεστική πρέπει να αποδείξουν ότι εννοούν στην πράξη όσα εκδίδουν γραπτώς.