Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

ΚΑΣ: ΑΥΤΟΨΙΑ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ


Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο δεν έλαβε τελικά απόφαση για το ζήτημα των αρχαιοτήτων των Σκουριών. 

Πριν λάβει απόφαση θα κάνει αυτοψία το Σεπτέμβριο μέσα στο χώρο του μεταλλείου, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένεται να καθορίσουν και την οριστική γνωμοδότηση του.

Με ισχνή πλειοψηφία (8 έναντι 7 ψήφων) δεν έγινε δεκτή η εισήγηση της Εφορίας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους για μεταφορά των μεταλλουργικών ευρημάτων του 2ου αιώνα π. Χ. 

Ευχής έργον είναι την αυτοψία που επέλεξε να κάνει το ΚΑΣ να την κάνουν και όσοι τυχόν διατηρούν τις όποιες αμφιβολίες τους, τόσο ειδικά για την τύχη των αρχαιολογικών ευρημάτων, όσο και γενικότερα για το σύνολο του επενδυτικού σχεδίου.

Ένα επενδυτικό έργο, που εξελίσσεται, παρά τα όποια εμπόδια στήνουν παρασιτικά και αντιπαραγωγικά στοιχεία που λυμαίνονται, όχι μόνο τη Χαλκιδική, αλλά ολόκληρη τη χώρα, επί δεκαετίες...

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η προκάλυψη της γραφειοκρατίας λειτούργησε άψογα άλλη μία φορά. Κάποιοι εξακολουθούν να βρίσκουν προφάσεις και εμπόδια στην ομαλή λειτουργία και εξέλιξη της επένδυσης. Το βαθύ δημόσιο φαίνεται δεν αποχωρίζεται τον αντιπροοδευτικό του χαρακτήρα, φυσικά με την αγαστή συμπαράταξη των γνωστών-αγνώστων antigold στοιχείων. Να δούμε πότε θα ξεπεραστούν αυτές οι ‘συμπληγάδες πέτρες’ που με περίσσια ευκολία βρίσκονται στην πορεία της μεταλλευτικής εταιρείας. Αρσενικό-κυάνιο-αμίαντος-σκόνη-αρχέγονο-αρχαιότητες και ο κατάλογος της παράνοιας δεν έχει τελειωμό. Τελικά ποιός έχει ανάγκη προστασίας από ποιόν, παραμένει ένα καλό ερώτημα.

ΟΒΕΛΙΞ ®