Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

ΠΟΛΥ… ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΟΙ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΤΟΥ #SKOURIES – ΔΕΥΤΕΡΙΑΤΙΚΗ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Φώτο αρχείου από επίσκεψη ακτιβιστών το Σεπτέμβριο του 2012 στις Σκουριές

Ένα αρκετά διαφορετικό πρόσωπο απ’ αυτό που μας έχουν συνηθίσει θα μας παρουσιάσουν οι επαγγελματίες ακτιβιστές του #Skouries κατά την 10ημερη παρουσία τους (22 με 31 Ιουλίου) σύμφωνα με το πρόγραμμα που έδωσαν στη δημοσιότητα.

Η φετινή διαφορά σε σχέση με προηγούμενες χρονιές έχει να κάνει με την ημέρα που επέλεξαν για να κάνουν οι ακτιβιστές "οικολόγοι" την καθιερωμένη πορεία τους προς το εργοτάξιο των Σκουριών, καθώς δεν θα είναι η συνήθης Κυριακή, αλλά η Δευτέρα 25 Ιουλίου.

Μα πόσο «εργατικοί» είναι αυτοί οι ακτιβιστές, θα μπορούσε να πει κάποιος μεταξύ σοβαρού και αστείου;

Δείχνουν να λειτουργούν, όπως όσοι απέμειναν να εργάζονται σ’ αυτή τη χώρα, που ξεκινούν την εβδομάδα πηγαίνοντας στην εργασία τους.

Έτσι και οι επαγγελματίες ακτιβιστές του #Skouries, αλλά με πολύ καλύτερη ώρα προσέλευσης στον... χώρο εργασίας τους, σχεδόν μεσημεριανή, αφού η ώρα συγκέντρωσης στο Χοντρό Δέντρο είναι στις 11 το πρωί.

Κατά την άποψη μας, η επιλογή της Δευτέρας για την πορεία στις Σκουριές και όχι Σάββατο ή Κυριακή, μπορεί να οφείλεται σε κάποια συνεννόηση ανάμεσα στις ακτιβιστικές οργανώσεις, το συντονιστικό της Ιερισσού και πολύ πιθανώς και την νυν δημοτική αρχή, που είναι πολύ θετική σε τέτοιου είδους κατασκηνώσεις.

Είναι πασίγνωστό, πως οι πύρινες (λόγω ρίψης μολότοφ) επισκέψεις των antigold στις Σκουριές, μέσα στη διάρκεια της θερινής σεζόν, και ιδίως μέσα σε Σαββατοκύριακο, έχουν βλάψει την τουριστική εικόνα της ΒΑ Χαλκιδικής και κατ’ επέκταση τους επαγγελματίες του κλάδου, που παλεύουν μέσα σε μια μικρή σχετικά χρονική περίοδο να βγάλουν τις υποχρεώσεις τους.

Χώρια την αστυνομική κινητοποίηση, που έχει υπό την ευθύνη της και την τροχονομική επίβλεψη των χιλιάδων εκδρομέων του Σαββατοκύριακου από τη Θεσσαλονίκη.

Μ΄αυτό τον τρόπο, οι antigold και οι ξενόφερτοι αλληλέγγυοι τους τους εξασφαλίζουν μ' ένα σμπάρο δυο τρυγόνια.  

Και την... δουλειά τους κάνουν και να βγάλουν προς τα έξω και ένα πρόσωπο κατανόησης προς τους επαγγελματίες του τουρισμού της περιοχής, επιχειρώντας να τους κερδίσουν ξανά.

Άλλωστε, όλα δείχνουν πως διανύουμε μια μακρά, παρατεταμένη όσο και πρόωρη προεκλογική περίοδο και το "#Skouries", ως πολιτικό εργαλείο, ίσως οφείλει να είναι πολύ προσεκτικό πια στις κινήσεις του.




1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τους εργαζόμενους στις Σκουριές δεν τους υπολογίζουν αυτοί οι ρεμπεσκέδες; Αυτό είναι δημοκρατία; Να μην με αφήνουν ένα μάτσο πληρωμένοι τεμπέληδες να πάω στη δουλειά μου;