Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

ΜΚΟ "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ": “THANK YOU @OUTOTEC FOR THE REPLY BUT….” #SKOURIES


Οι κωλοτούμπες συνεχίζουν να δίνουν και να παίρνουν στο διαταραγμένο στρατόπεδο των antigold

Εκεί που η αμφιλεγόμενη ΜΚΟ «παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων» είχε αποφασίσει και πείσει ταυτόχρονα εαυτόν και πρόθυμους αλλήλους, ότι η πυρομεταλλλουργική μέθοδος της ακαριαίας τήξης που είναι να εφαρμόσει η Ελληνικός Χρυσός στο πλαίσιο της καθετοποίησης της παραγωγής χαλκού – χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική είναι «μια απάτη και δεν είναι εφαρμόσιμη», αίφνης κάνει στροφή 180 μοιρών! 

Ανοίγει διάλογο με την Φινλανδική εταιρεία Outotec μέσω twitter για το κατά πόσον είναι εφαρμόσιμη η μέθοδος του flash smelting με το αρσενικό στο συμπύκνωμα να είναι στο 8%.

Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι η ίδια ΜΚΟ με δικές τι εκτιμήσεις την ποσότητα αρσενικού στο συμπύκνωμα την υπολόγισε παλιότερα στο 14%, πιο μετά το κατέβασε στο 13%, στο 12%, στο 11%, μέχρι το 8% που έχει καταλήξει σήμερα. Όλα αυτά μέχρι την επόμενη επανεκτίμηση του, βεβαίως – βεβαίως, που αναμένει με… αγωνία σύμπασα η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα!!!

Η Φινλανδική εταιρεία αποκλειστική κάτοχος της πυρομεταλλουργικής μεθόδου με 7.000 πατέντες και 50 εφαρμογές σε βιομηχανίες όλου του κόσμου, την τεχνογνωσία της οποίας για να αποκτήσεις πληρώνεις κάποιες δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, απάντησε στην ΜΚΟ ότι «οι επιστημονικές συζητήσεις με την Eldorado Gold και τις Ελληνικές αρχές είναι σε εξέλιξη και δεν γίνεται να σχολιαστούν ή να δοθούν επί μέρους λεπτομέρειες από την εταιρεία».



 
Η στιχομυθία ανάμεσα στην ΜΚΟ και την Outotec


Η ΜΚΟ από την πλευρά της απάντησε: «Σ’ ευχαριστούμε @Outotec για την απάντηση αλλά…#skouries»

Τι αλλά; Δεν έχει πειστεί ακόμη η ΜΚΟ για την μη εφαρμοσιμότητα της μεθόδου; Ή αναθεώρησε την άποψη της πράγμα που σημαίνει ότι εξαπάτησε και πάλι εκτός από την κοινωνία και τις δύο κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ και ειδικότερα την ηγεσία του ΥΠΕΝ έτσι ώστε να μπουν εμπόδια στην εξέλιξη του επενδυτικού έργου;

Η συνέχεια του διαύλου επικοινωνίας που άνοιξε ανάμεσα στην MKO και κατέχουσα μάλλον ανώτερες μεταλλουργικές γνώσεις από την κορυφαία μεταλλουργική εταιρεία στον κόσμο την Φιλανδική Outotec αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βρείτε τι κρύβεται πίσω από το antigold. Ποιός ή ποιοί του δίνουν χρήμα. Ετσι μόνο θα μαθευτεί ποιός πολεμάει το μεροκάματο μας.

Ανώνυμος είπε...

Έφυγε η ακρούλα και σφίξανε οι κ...