Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ: ΝΕΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΥΨΟΥΣ 1 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)


Επενδύσεις ύψους 1 δισ. ευρώ έως το 2018 - 2019, προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της "Ελληνικός Χρυσός", Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος, από το βήμα συνεδρίου του Economist, στην Αθήνα.

Μάλιστα, εκτίμησε ότι από τα 600 εκατ. ευρώ του συνολικού ετήσιου τζίρου, το 30% θα καταλήγει στα κρατικά ταμεία.

Ο ίδιος στη συνέχεια, υποστήριξε ότι η δραστηριότητα της εταιρείας βασίζεται στο τρίπτυχο: α) προστασία του περιβάλλοντος, β) ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας και γ) έμπρακτο ενδιαφέρον για τους εργαζόμενους.

Ανέφερε μάλιστα, ότι η μεταλλευτική δραστηριότητα βρίσκεται στο DNA της περιοχής, η οποία στηρίζει την αντίστοιχη επένδυση, εφόσον διασφαλίζεται η απαιτούμενη προστασία του περιβάλλοντος.

Ο κ. Θεοδωρακόπουλος επεσήμανε επίσης, ότι στα έργα της εταιρείας απασχολούνται περισσότεροι από 200 επιστήμονες, το 70% των οποίων προέρχεται από την περιοχή, και πρόσθεσε ότι στον τομέα της προστασίας των εργαζομένων εφαρμόζονται «τα ανώτερα καναδικά επίπεδα».

Στην τελική ευθεία η αξιοποίηση της Ολυμπιάδας από την "Ελληνικός Χρυσός"

Η "Ελληνικός Χρυσός", αναμένει το συγκεκριμένο κοίτασμα να της αποφέρει 45.000 ουγγιές χρυσού το 2017 και από το 2018 που θα είναι σε πλήρη παραγωγική δυναμική το μεταλλείο θα αποφέρει γύρω στις 70.000 ουγγιές χρυσο.

Στην τελική ευθεία για την αξιοποίηση του κοιτάσματος στην Ολυμπιάδα εισέρχεται η Eldorado Gold. Σύμφωνα με την εταιρεία, πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που θα δώσει ζωή σε ένα κοίτασμα που παραμένει ανενεργό εδώ και 23 χρόνια.

Ήδη στο έργο δουλεύουν περίπου 700 εργαζόμενοι στο κατασκευαστικό κομμάτι, οι οποίοι θα ενσωματωθούν στην παραγωγική διαδικασία.

Όπως τονίστηκε στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων της καναδικής πολυεθνικής για το γ’ τρίμηνο 2016, τo 90% των εργασιών στο συγκεκριμένο κοίτασμα έχουν ολοκληρωθεί.

Τα κεφάλαια που δαπανήθηκαν στο τρίμηνο έφτασαν τα 41,7 εκατ. δολ., εκ των οποίων τα 18,9 εκατ. ευρώ αφορούσαν την κατασκευή έργων στη φάση ΙΙ, τα 13,9 εκατ. δολ. την ανάπτυξη του ορυχείου και τα 8,9 εκατ. δολ. στην ανάπτυξη του φράγματος. 

Ταυτόχρονα το κοίτασμα θα αποφέρει συμπύκνωμα μολύβδου/αργύρου και συμπύκνωμα ψευδαργύρου.

Kατόπιν με την ολοκλήρωση της διάνοιξης της νέας στοάς και τη κατασκευή της νέας μονάδας επεξεργασίας θα ξεκινήσει και η γ’ φάση λειτουργίας του έργου της Ολυμπιάδας.

Στις Σκουριές οι εργασίες επίσης έχουν προχωρήσει σημαντικά. Οι συνολικές δαπάνες στο τρίμηνο έφτασαν τα 13,2 εκατ. δολ. και η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει το 2019.


Αναδημοσίευση από olathessaloniki

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτή τη φορά προσλήψεις από οικογένειες με ανέργους!