Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

ΣΤΟΑ 59: "ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΝΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ"


Την ενωτική παρέμβαση του δήμου Αριστοτέλη στο ζήτημα που ανέκυψε με την εισαγγελική εντολή που ζητεί την απόσυρση των φιλομεταλλευτικών πανό στα Μαδεμοχώρια ζητάει με ανακοίνωση του το σωματείο εργαζομένων του μεταλλείου της Ολυμπιάδας "Στοά 59".

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι "τους προκαλεί πόνο η απομάκρυνση των πανό", τον οποίο βάζουν όμως σε δεύτερη μοίρα μπροστά στην επιζητούμενη επαναφορά της ομόνοιας και της κοινωνικής ειρήνης στο δήμο.

Γι' αυτό το λόγο ζητούν από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αριστοτέλη να παρέμβει ουσιαστικά και με απόφαση του να ζητήσει την απόσυρση όλων των πανό που έχουν αναρτηθεί στα χωριά του δήμου, ανεξαρτήτως αν έχουν φιλομεταλλευτικό ή αντιμεταλλευτικό περιεχόμενο.  

Ακολουθεί η ανακοίνωση του σωματείου "Στοά 59".

"Πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες μέρες για την προφορική παρέμβαση εισαγγελέα όσο αφορά τα πανό των φιλομεταλλευτικών κατοίκων της περιοχής μας. 

Θεωρούμε ότι είναι ανάγκη να παρέμβουμε και εμείς για να γνωστοποιήσουμε τη θέση μας σαν σωματείο σε αυτό το θέμα. 

Τα πανό αυτά είναι η πιστοποίηση ενός δύσκολου αγώνα που δίνουμε όλοι μαζί εδώ και κάποιους μήνες. Ο αγώνας αυτός δίνεται από εμάς με έναν και μόνο στόχο. Την διασφάλιση των θέσεων εργασίας μας, την αύξηση τους και κατ’ επέκταση την ευημερία του τόπου που ζούμε. 

Η αποκαθήλωσή τους για εμάς είναι πόνος. Δεν ανέβηκαν με τις καλύτερες συνθήκες. Με απειλή προσαγωγών μιας και ο νόμος μόνο σε μας εφαρμοζόταν όταν άλλοι ανενόχλητοι σε ένα κράτος εν κράτει έκαναν ότι ήθελαν. 

Δεν τα ξεχνούμε αυτά, αλλά επειδή επιζητούμε την ομόνοια στον τόπο μας θέλουμε να ξαναγίνει η περιοχή ειρηνική. Θέλουμε να βρούμε την χρυσή τομή και να προχωρήσουμε όλοι μαζί διότι τουρισμός και μεταλλεία πάντα είχαν αρμονική συμβίωση στην περιοχή μας και αυτό επιζητούμε να ξαναγίνει. 

Δεχόμαστε να κατέβουν τα πανό, (όσο και αν μας πονάει αυτό) με ένα και μόνο προαπαιτούμενο: Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αριστοτέλη για κατέβασμα όλων των πανό, φιλομεταλλευτικών και αντιμεταλλευτικών σε όλο τον Δήμο. 

Ας πάρει μια απόφαση επιτέλους αυτή η Δημοτική Αρχή με γνώμονα την ειρήνη στην περιοχή. 

Δίχως εισαγγελείς και δίχως αστυνομία. Διότι «όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες». Επιτέλους πρέπει να το καταλάβει."