Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2016

ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: ΕΠΙΑΣΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ


Ένα πρόβλημα που ταλάνιζε τους τελευταίους μήνες την μεταλλευτική οικογένεια και ειδικότερα τους μεταλλωρύχους φαίνεται να βρίσκει λύση.

Επαναλειτούργησε στην Χαλκιδική και πιο συγκεκριμένα στα Μουδανιά η πρωτοβάθμια επιτροπή ανικανοτήτων μετά από μήνες απραξίας.

Η εν λόγω επιτροπή είναι αρμόδια και για την χορήγηση των παρατάσεων αδειών ασθενείας και η μη λειτουργία της είχε προκαλέσει προβλήματα σ΄ότι αφορά την πληρωμή των εργαζομένων από το ΙΚΑ και την Ελληνικός Χρυσός.

Χάρη όμως στις συντονισμένες ενέργειες των προεδρείων των σωματείων εργαζομένων υπογείων και επιφάνειας των μεταλλείων Κασσάνδρας δρομολογήθηκε η λύση μετά από συνάντηση που είχαν κιόλας με τον διοικητή της 4ης ΔΥΠΕ Στράτο Πλωμαρίτη.

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν ο διοικητής της ΔΥΠΕ κατανόησε το μείζον πρόβλημα που προκάλεσε η απενεργοποίηση της επιτροπής ανικανοτήτων και αποφάσισε την επανενεργοποίηση της για όσες περιπτώσεις παρατάσεις αδειών ασθενείας εκκρεμούσαν.

Στις προθέσεις της ΔΥΠΕ και μετά από εισήγηση των μεταλλωρύχων είναι η επιτροπή αυτή να συνεδριάζει και μια φορά στην Αρναία έτσι ώστε να διευκολύνονται οι κάτοικοι των Μαδεμοχωρίων και που είναι και εργαζόμενοι στα μεταλλεία.