Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ: "Η ΕΚΚΛΗΣΙA ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΩΝ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ" (ΒΙΝΤΕΟ)


Ενωτικός εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος σ' ότι αφορά το μεταλλευτικό ζήτημα ανήμερα του εορτασμού της Αγίας Βαρβάρας.

Μέσα από την "έδρα" των μεταλλωρύχων ο σεβασμιότατος μητροπολίτης επιχείρησε με τον λόγο του να στήσει γέφυρα φιλίας και ενότητας ανάμεσα στις δυο πλευρές αναφορικά με το θέμα που ταλανίζει την ΒΑ Χαλκιδική.

"Όσο ζώ μην περιμένετε από εμένα να πάρω θέση. Εγώ δεν είμαι πολιτικός. Η πολιτική με "η" και οι πολιτικοί με "οι" επιβάλλουν λύσεις. Και οι δυο πλευρές είναι παιδιά μου. Η εκκλησία οφείλει να χτίζει γέφυρες έτσι ώστε να ηρεμήσει ο τόπος" τόνισε ο κ. Θεόκλητος.

Να σημειώσουμε εδώ ότι και στον φετινό εορτασμό δεν παρέστη κανένας εκπρόσωπος της νυν διοίκησης του δήμου Αριστοτέλη. Η τελευταία φορά που εκπροσωπήθηκε η τωρινή δημοτική αρχή ήταν με τον παραιτηθέντα Γιάννη Μίχο το 2014. 

Έκτοτε ο εκτελών χρέη δημάρχου Γιώργος Ζουμπάς ή κάποιο άλλο στέλεχος της διοίκησης  του δήμου αδυνατεί να δώσει το παρόν κάνοντας έτσι εν μέρει πράξη και την γενική προεκλογική δέσμευση του συνδυασμού τους για ολική επαναφορά της κοινωνικής ενότητας στο δήμο μέσα από συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες.

Ακολουθεί το βίντεο με τις δηλώσεις που έκανε ο Μητροπολίτης Ιερισσού Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, όπως δημοσιεύτηκε στο blog "Εργολήπτες Χαλκιδικής".

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O Mητροπολίτης εμφανίστηκε ενωτικός γιατί ήταν στο πιο φιλόξενο μέρος της Χαλκιδικής. Το Στρατώνι με μεγάλη ιστορία κουλτούρας και πολιτισμού. Είναι σίγουρος ο μητροπολίτης ότι τις ίδιες δηλώσεις θα μπορούσε να κάνει στην Ιερισσό; Κομμάτι δύσκολο, εως αδύνατο!
Συμπαρασμα για να χορευτεί το ταγκό χρειάζονται δυο. Δεν αρκεί να το θέλει μόνο ένας. Οι αντιγκολντ επικαλούνται τον φόβπο των μπαχαλάκηδων και γι' αυτό δεν ανοίγονται. Έτσι λένε. Προφάσεις!