Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

MEIZΩΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ Δ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: "ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΣΤΗN ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Η (ANTIGOLD) ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ"


Σε ανακοίνωση της η δημοτική παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Αριστοτέλη «Όραμα Πολιτών» με επικεφαλής τον Χρήστο Πάχτα, καταγγέλλει άλλη μια προσπάθεια των antigold κύκλων να μειώσουν το έργο που έκανε ως δημοτική αρχή αναφορικά με το ρυθμιστικό σχέδιο, κάτι που επιβεβαίωσε και σχετικό εισαγγελικό πόρισμα. 

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση η απόφαση της δικαιοσύνης εκθέτει σοβαρά και την νυν διοίκηση του δήμου.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Όραμα Πολιτών».

"Μια  μετά την άλλη,  σαν χάρτινος πύργος,   καταρρέουν σταδιακά  όλες οι σαθρές συκοφαντίες, όλα τα σκόπιμα ψεύδη, όλες οι σκοτεινές μεθοδεύσεις, που έζησε ο δήμος μας τα τελευταία χρόνια και δίχασαν την κοινωνία μας.

Κατηγορηθήκαμε, και μάλιστα και ενώπιον της δικαιοσύνης, ότι δήθεν με το νέο ρυθμιστικό σχέδιο επιχειρούσαμε, το έτος 2012,  εν κρυπτώ,  να μετατρέψουμε σε  μεταλλευτικές χαβούζες την Ιερισσό, τα Ν. Ρόδα, την Ουρανούπολη, την Αμμουλιανή και το Άγιο Όρος. Να αλλάξουμε μια τουριστική περιοχή σε μεταλλευτική, καταργώντας την τουριστική ανάπτυξη.

Όπως παραπλανητικά διέδιδαν  «….ο απώτερος σκοπός… είναι η μετατροπή της βορειοανατολικής Χαλκιδικής σε μεταλλευτική ζώνη αποκλείοντας έτσι κάθε μορφή περαιτέρω ανάπτυξης αλλά και ουσιαστικής καταστροφής κάθε υπάρχουσας επαγγελματικής δραστηριότητας που δεν σχετίζεται άμεσα με την μεταλλουργία…».

Ενώ γνώριζαν από την ίδια τη διοίκηση του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Θεσσαλονίκης, το αβάσιμο και το παράλογο των όσων υποστήριζαν για δήθεν καθορισμό από το ρυθμιστικό σχέδιο οδικών αξόνων, λιμανιών και άλλων έργων υποδομής και  τη συνολική μετατροπή της περιοχής σε μεταλλευτική.

Εμείς αντίθετα υποστηρίζαμε όπως πάντα την αλήθεια:

– ότι το ρυθμιστικό σχέδιο καθορίζει μόνο στρατηγικούς στόχους και κατευθύνσεις χωρικής και περιβαλλοντικής πολιτικής.

– ότι εξειδικευμένες δράσεις, σε τοπικό επίπεδο δεν αποτελούν αντικείμενο ενός ρυθμιστικού σχεδίου. Δεν καταργεί ούτε προσθέτει λιμάνια δρόμους και υποδομές.

– ότι ένα ρυθμιστικό σχέδιο δεν χωροθετεί ούτε επεκτείνει μεταλλευτική δραστηριότητα, που είναι αντικείμενο των υφιστάμενων εγκεκριμένων Γ.Π.Σ. τα οποία δεν τροποποιεί.

– ότι τα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια που καθορίζουν τις χρήσεις γης, άρα και τη μεταλλευτική δραστηριότητα, είχαν εγκριθεί από τις προηγούμενες Καποδιστριακές δημοτικές αρχές.

Στο κλίμα  όμως της μισαλλοδοξίας, του φανατισμού και του απόλυτου παραλογισμού που προκάλεσαν κοινοί συκοφάντες και όσοι  παρασύρθηκαν από αυτούς,   κάθε φωνή λογικής ήταν μάταιη.

Η αρχική διατύπωση, όταν εμείς παραλάβαμε το διαμορφωμένο από τους προκατόχους μας ρυθμιστικό σχέδιο,  ήταν κατά λέξη   η εξής: «(β) Υποενότητα Βορειοανατολικής Χαλκιδικής: ορίζεται η περιοχή που περιλαμβάνεται εντός των εδαφικών – διοικητικών ορίων του δήμου Αριστοτέλη, συμπεριλαμβανομένης και της δημοτικής ενότητας Ζερβοχωρίων του δήμου Πολυγύρου. 

Ορίζονται οι εξής κατευθύνσεις για την Υποενότητα. i Προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού σε συνδυασμό με δημιουργία τουριστικών δικτύων. ii. Δημιουργία πάρκων μεταλλευτικών δραστηριοτήτων για την αξιοποίηση των μεταλλευτικών πόρων σε αρμονία με την προστασία του περιβάλλοντος. iii. Προστασία των πλούσιων φυσικών πόρων, του τοπίου και του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος. iv. Τόνωση των υποδομών και των λειτουργιών των οικιστικών κέντρων».

Εντοπίσαμε δύο παραλείψεις στους στρατηγικούς στόχους. Την παντελή έλλειψη μέριμνας για τον πρωτογενή τομέα, δηλαδή την ανάπτυξη της γεωργίας, κτηνοτροφίας και αλιείας και δεύτερο τον περιορισμό της ανάπτυξης του τουρισμού μόνο στις εναλλακτικές μορφές του  και όχι στην ευρύτερη διάστασή του.

Προσθέσαμε, σε ελάχιστο χρόνο, με  ουσιαστική  παρέμβαση στο σχέδιο νόμου, τους στρατηγικούς στόχους της προώθησης του τουρισμού γενικά και όχι μόνο των εναλλακτικών μορφών του και του πρωτογενούς τομέα, που απλά δεν υπήρχαν ως τέτοιοι στο τελικό σχέδιο νόμου.

Η προσθήκη αυτών των στρατηγικών στόχων δίνει  πλέον τη δυνατότητα  χρηματοδότησης από την πολιτεία έργων υποδομής, που θα εξειδικευτούν σε κατώτερο περιφερειακό ή τοπικό επίπεδο, και αντιστοιχούν, σε ότι αφορά τον πρωτογενή τομέα  σε έργα υποδομής για τη γεωργία, την κτηνοτροφία και την αλιεία και σε ότι αφορά τον τουρισμό, σε κάθε δράση που προάγει αυτόν και όχι μόνον τον εναλλακτικό   τουρισμό που προβλεπόταν αρχικά. Αυτή η δυνατότητα δε θα υπήρχε χωρίς τη δική μας προσθήκη.

Το τελικό κείμενο που διαμορφώθηκε μετά την παρέμβασή μας, με τονισμένα και υπογραμμισμένα τα σημεία που προστέθηκαν από εμάς στο τελικό σχέδιο νόμου, είχε ως  εξής: «(β) Υποενότητα Βορειοανατολικής Χαλκιδικής: ορίζεται η περιοχή που περιλαμβάνεται εντός των εδαφικών – διοικητικών ορίων του δήμου Αριστοτέλη, συμπεριλαμβανομένης και της δημοτικής ενότητας Ζερβοχωρίων του δήμου Πολυγύρου. 

Ορίζονται οι εξής κατευθύνσεις για την Υποενότητα. i Προώθηση του τουρισμού και εναλλακτικών μορφών του σε συνδυασμό με δημιουργία τουριστικών δικτύων. ii. Δημιουργία πάρκων μεταλλευτικών δραστηριοτήτων για την αξιοποίηση των μεταλλευτικών πόρων σε αρμονία με την προστασία του περιβάλλοντος. Iii. Προστασία των πλούσιων φυσικών πόρων, του τοπίου και του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος. iv. Τόνωση των υποδομών και των λειτουργιών των οικιστικών κέντρων. v. Ενίσχυση του Πρωτογενούς Τομέα».

Και αυτά δεν ήταν καθόλου άγνωστα στους υβριστές και τους συκοφάντες μας. Τα αποτελέσματα των παρεμβάσεών μας είχαν σταλεί για ενημέρωση σε όλες τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες με το με αριθμό πρωτοκόλλου 40731/25.10.2012 έγγραφο του δήμου με το  οποίο στάλθηκαν και όλα τα σχετικά έγγραφα.

Η νηφάλια απάντηση της δικαιοσύνης ήρθε, λογικά, πολύ αργότερα, για να μας δικαιώσει και πάλι. Μετά την πλήρη έρευνα των καταγγελιών και τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, η από 29.6.2016 αναφορά της κ. Εισαγγελέως Πρωτοδικών Χαλκιδικής κατά τη διάταξη του άρθρου 43 του Κ.Π.Δ.,  προς τον κ. Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης, η οποία εγκρίθηκε με τη με αριθμό πρωτοκόλλου 3309/2016 απόφαση του τελευταίου, θα έπρεπε κανονικά να στοιχειώνει τον ύπνο των υβριστών και των συκοφαντών μας.

Σύμφωνα με το πόρισμα της Δικαιοσύνης τίθεται στο αρχείο και αυτή η καταγγελία με τη ρητή αναφορά ότι  είχαμε πράξει ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που συκοφαντικά μας απέδιδαν αναφέροντας χαρακτηριστικά  κατά λέξη: «…Ο Δήμος Αριστοτέλη προέβη σε παρέμβαση και επέτυχε να προστεθεί στο σχέδιο ως στρατηγικός στόχος η ενίσχυση του τουρισμού και του πρωτογενούς τομέα. 

Τέλος, σύμφωνα με το υπ’ αρ. 1445.17/10/2012 έγγραφο του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου αναφέρεται ότι το νέο ρυθμιστικό σχέδιο απλώς καθορίζει στρατηγικούς στόχους και κατευθύνεις χωρικής και περιβαλλοντικής αισθητικής και δεν καθορίζει οδικούς άξονες και λιμάνια ούτε μεταβάλλει τη μεταλλευτική δραστηριότητα στην περιοχή όπως αυτή είχε οριοθετηθεί από την πολιτεία…».

Η  δικαίωση των προσπαθειών  μας και η αποκάλυψη του ψεύδους  μπορεί να έρχεται με καθυστέρηση αλλά και καθημερινή είναι και απολύτως  καθαρή για όσους δεν είναι ακόμα τυφλωμένοι από το προσωπικό συμφέρον, το μίσος και την οίηση.

Έτσι καταρρέουν για μια ακόμα φορά οι ανυπόστατοι ισχυρισμοί και οι συκοφαντικές διαδόσεις. Εκτίθενται όλοι όσοι πρωτοστάτησαν  στην τρομοκράτηση και φίμωση κάθε φωνής λογικής σχετικά με το ρυθμιστικό,  στη στείρα άρνηση και το λαϊκισμό, που ήταν τα στοιχεία τα οποία  κυριάρχησαν και δίχασαν το δήμο μας στο πρόσφατο παρελθόν.

Ο τόπος μας άξιζε και αξίζει   καλύτερη τύχη από αυτή που βίωσε και βιώνει."

Αναδημοσίευση από oramapoliton