Σάββατο, 27 Μαΐου 2017

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: ΑΝΟΙΚΤΟΙ ΟΙ ΣΩΛΗΝΕΣ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ Μ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ!!!


Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στο φράγμα της Μεγάλης Παναγίας.... 

Την ώρα που οι antigold προσπαθούν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι το φράγμα αποστραγγίστηκε μέσα σε 2 μόλις μήνες εξαιτίας των ερευνητικών γεωτρήσεων στην Τσικάρα, λησμονώντας επιλεκτικά την παρατεταμένη ανομβρία, συν του ότι οι μεταλλευτικές δραστηριότητες δεν έχουν καμία σχέση με την υδρολογική λεκάνη της Μ. Παναγίας, νέα φωτογραφικά ντοκουμέντα από το φράγμα προκαλούν ακόμη μεγαλύτερο προβληματισμό.

Οι φωτογραφίες είναι χθεσινές λίγο μετά την ολοκλήρωση της πολύ μεγάλης σε ένταση και σε διάρκεια βροχής, όπου οι σωλήνες εκκένωσης στην πίσω πλευρά του φράγματος είναι ανοικτοί με αποτέλεσμα να χάνονται και τα τελευταία αποθέματα του.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι τεράστια:
  • Πως να έχει και να συλλέξει νερό ακόμη και κάτω από ιδανικές συνθήκες, λόγω βροχής, το φράγμα με ανοικτούς τους σωλήνες εκκένωσης στον πόδα του;
  • Γιατί ήταν ανοικτοί οι σωλήνες σε μια μέρα, όπου το φράγμα περίμενε τη βροχή, όπως η έρημος; 
  • Από πότε είναι ανοικτοί αυτοί οι σωλήνες;
  • Κανείς από τους antigold που πάνε στο σημείο τόσες μέρες για να πάρουν φωτογραφίες δεν έριξε μια ματιά στην πίσω πλευρά του φράγματος; Κανένας δεν άκουσε το νερό που χύνονταν μέσα από τους σωλήνες;
Κάποια απ' αυτά τα ερωτήματα θέτουμε από χτες στο twitter δίχως να πάρουμε απάντηση από τους antigold επαΐοντες εκτός από κάποια τρόλ, που επιχείρησαν και πάλι να αποπροσανατολίσουν...Τι πραγματικά μεσολάβησε λοιπόν και από την εικόνα που δημοσίευσε η ΜΚΟ "παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων", η οποία δείχνει το φράγμα στις 8 Μαρτίου 2017 γεμάτο φτάσαμε σ' αυτές τις εικόνες του Μαΐου που προκαλούν προβληματισμό και ανησυχία;Αναμφίβολα, είναι βολικό για όσους είναι ενάντια στην μεταλλευτική δραστηριότητα να τα ρίχνουν όλα τα κακά της μοίρας μας/τους σ' αυτή, όμως λίγη παραπάνω προσοχή και υπευθυνότητα σε τέτοιες περιπτώσεις δεν βλάπτει, καθώς είναι επ' ωφελεία του κοινωνικού συνόλου.

Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα από το φράγμα και τον περιβάλλοντα χώρο του.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν το χωράει ο νούς ότι κάποιοι υπέυθυνπι δηλαδή ο δήμος δεν φρόντισε να μην χάνει νερά το φράγμα κάτω από τέτοιες συνθήκες. Μήπως ειναι δολιοφθορά;

Ανώνυμος είπε...

Μην υποτιμάς σε καμία περίπτωση τους antigold. Για όλα είναι ικανοί. Το χειρότερο το έχουν στο αίμα τους. Το έχουμε δεί. Το καλύτερο το ψάχνουμε.

Ανώνυμος είπε...

Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Οι ‘’άνθρωποι’’ είναι προφέσορες στην παραπληροφόρηση. Μετά το ψέκασμα και το σανό ας μην ξεχνάμε τα παλιά. Ο ψευτοηγέτης τους δήλωνε απροκάλυπτα και δημοσίως ότι δεν λαμβάνει υπόψη τις ζωές που πρέπει να θυσιαστούν για την επιτυχία του σκοπού των antigold. Πόσες άλλες αποδείξεις θα χρειαστούν για την αποκάλυψη των προθέσεων του σαθρού κινήματος που προδομένο από υποστηρικτές παίζει τα ρέστα του? Ευτυχώς για όλους μας είναι πλέον αποκλειστικά μόνοι τους και τα πυροτεχνήματα τους είναι άχρωμα και επιστρέφονται στους ίδιους.

ΟΒΕΛΙΞ ®

Ανώνυμος είπε...

Οι antigold είναι μικρογραφία της συστημικής λαμογιάς που λυμαίνεται την Ελλάδα. Δυστυχώς έχουμε χάσει το τρένο της επανάστασης του αυτονόητου. Πράγμα που σημαίνει ότι αυτοί οι τύποι θα συνεχίζουν να βασιλεύουν όσο αυτή η χώρα δεν γίνεται ευνομούμενη πολιτεία.

Ανώνυμος είπε...

Τόσο ξέρετε οι συγκεκριμένοι σωλήνες είναι μόνιμα ανοιχτοί γιατί ανανέωση των νερών στα φράγματα

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στο σχόλιο @ 27 Μαΐου 2017 - 9:10 μ.μ.

Σας ευχαριστούμε θερμά που μας επιβεβαιώνετε. Μήπως ξέρετε όλη την αλήθεια; Γιατί συμβαίνει αυτό;