Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΥΓΗ: "ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΔΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΜΕΓ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ"


Με μία αιχμηρή επιστολή απάντησε ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός, Δημήτρης Δημητριάδης, στην εφημερίδα «Αυγή», σχετικά με το χθεσινό δημοσίευμα της, καθιστώντας σαφές ότι περιεχόμενο των «καταγγελιών» σχετικά με μείωση της αντλητικής ικανότητας των γεωτρήσεων της κοινότητας Μεγάλης Παναγίας, είναι ανυπόστατο και αποτελεί προϊόν παραπληροφόρησης.

Η τοποθέτηση του περιελάμβανε μια σειρά από πολύ συγκεκριμένες και σαφείς επεξηγήσεις, ενδιαφέρουσες τόπο για τον δημοσιογραφικό κόσμο όσο και για τους κατοίκους της περιοχής:


  • Στις Σκουριές δεν πραγματοποιήθηκε ούτε πραγματοποιείται καμία άντληση νερών.
  • Οι υδρευτικές γεωτρήσεις της Μεγάλης Παναγίας αντλούν τα νερά από διαφορετική υδρολογική λεκάνη και δεν έχουν καμία σχέση με αυτήν της περιοχής των Σκουριών.
  • Το θέμα της παρατεταμένης ανομβρίας στην Χαλκιδική έχει συζητηθεί και στον Πολύγυρο μετά από Πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής και με την συμμετοχή όλων των περιφερειακών Συμβούλων και άλλων φορέων, καθώς την τελευταία τριετία η ετήσια ποσότητα βροχόπτωσης μειώνεται σταθερά.
  • Η τροφοδοσία του φράγματος της Μεγάλης Παναγίας γίνεται από επιφανειακά νερά της περιοχής τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με τις Σκουριές.
  • Στην Τσικάρα πραγματοποιείται μόνο μία ερευνητική γεώτρηση που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να λειτουργήσει ως αποστραγγιστική καθότι λαμβάνει δείγματα του εδάφους. Δεν έρχεται καν σε επαφή με τα νερά της περιοχής!
  • Αν οι αρχές της Μεγάλης Παναγίας το επέτρεπαν, η Ελληνικός Χρυσός θα μπορούσε να εφαρμόσει το Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Παρακολούθησης για τα υδρευτικά σημεία του χωριού (http://environmental.hellas-gold.com/). Μια τέτοια συνεργασία πιθανότατα θα είχε επιλύσει το πρόβλημα.
  • Η Ελληνικός Χρυσός, με πνεύμα συνεργασίας και με διαχρονική κοινωνική ευαισθησία για την περιοχή της Β.Α. Χαλκιδικής, προτίθεται να βοηθήσει ενεργά στην λύση του υδρευτικού προβλήματος της Μεγάλης Παναγίας, έχοντας πάντα ως προτεραιότητα τη συνεισφορά στην κοινωνία και τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων αυτού του τόπου.

Ακολουθεί ολόκληρη η απάντηση του Διευθύνοντος Συμβούλου και Αντιπροέδρου της Ελληνικός Χρυσός κ. Δημήτρη Δημητριάδη.




1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η απόλυτη παρακμή. Η εταιρεία που τρέχει την πιο ώριμη επένδυση στην Ελλάδα την τελευταία 10ετία να πρέπει να απολογείται για ανυπόστατες μπούρδες ντεμεκ οικολόγων. Δεν θα γίνουμε ποτέ κράτος και κοινωνία. Τα μνημόνια είναι η νέμεσις μας.