Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

LIVE YOUR MYTH IN... #SKOURIES


Ποιες περικοπές μισθών και ποιών συντάξεων; Ποια μέτρα και ποια αντίμετρα; Ποια κατάργηση αφορολόγητου και ποια μείωση οικογενειακών επιδομάτων; Αστεία πράγματα. Στο παράλληλο σύμπαν των συστημικών  antigold όλα τα παραπάνω είναι για αφελείς και πρoσκόπους…

Το μοναδικό θέμα που τους απασχολεί, αφού έχουν λύσει όλα όσα δεν έχουν καταφέρει 10 εκατομμύρια (προφανώς) ανίκανοι Έλληνες, είναι τα μεταλλεία και η ματαίωση της επένδυσης που τρέχει σ’ αυτά.

Το ξαναεπιβεβαίωσε σε συζήτηση που άνοιξε τις προάλλες σε γνωστό τσιπουράδικο της Ιερισσού  ένας διάσημος επαγγελματίας της οικολογίας, ο οποίος ακούστηκε να λέει στο συνομιλητή του.

«Δεν είναι καθόλου χαμένο το παιχνίδι. Ο … συνεχίζει να μας υποστηρίζει και βάζει όσα εμπόδια μπορεί για να μην προχωρήσει η επένδυση. Όσο την καθυστερεί για εμάς είναι κέρδος».

Καταλάβατε τώρα με την τυπάρα τον…. οικολόγο; Η τοπική κοινωνία, χιλιάδες κάτοικοι του Δήμου Αριστοτέλη ζούνε με την καθημερινή αγωνία, είτε της συνέχισης της εργασίας τους, είτε της εύρεσης άμεσης ή έμμεσης εργασίας στα μεταλλεία και εκείνος κάνει κουλτούρα και κέφι με την αγωνία τους μεταξύ τσίπουρου και τύρου.

Κατά το κοινώς λεγόμενον ζει το μύθο του σε #skouries. Και όχι μόνο εκείνος, αλλά και άλλοι πρωτοκλασάτοι antigold σαν εκείνον που έχουν βρει τον τρόπο να μην τους αγγίζει η αγχώδης καθημερινότητα και η σκληρή πραγματικότητα της Ελλάδας των μνημονίων.

Όσοι λοιπόν έχετε παραδώσει πνεύμα δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε #skouries αυτό το καλοκαίρι για να μυηθείτε σ’ αυτή τη γλυκιά ζωή. Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Τον εξής έναν: Να πείτε ότι είστε κατά των εξορύξεων και της μεταλλευτικής δραστηριότητας και ότι θέλετε να λάβετε μέρος σε ακτιβιστικές δράσεις και ενέργειες.

To LIVE YOUR MYTH AT...  #SKOURIES έχει μόλις ξεκινήσει


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γι' αυτόν τον οικολόγο , αν μιλάμε για τον ίδιο , τα πυργαδίκια έχουν να λένε τα καλύτερα. Ο επενδυτής είναι το παρατσούκλι του.

Ανώνυμος είπε...

Αυτός ο οικολόγος δεν είναι απλά ένας επενδυτής. Θείο δώρο είναι για τη Χαλκιδική!!!

Ανώνυμος είπε...

Ένα είναι σίγουρο. Η διαπλοκή των antigold δεν κάνει διάκριση σε κυβερνήσεις. Με όλες τις κυβερνήσεις τα πάνε περίφημα. Από τον Άκη παλιότερα, την Μπιρμπίλω και του Πάνους αργότερα. Είναι παντός κομματικού καιρού οι οικολόγοι της λοβιτούρας.

Ανώνυμος είπε...

Πέρασε η μπογιά τους. Όσοι βουλεύτηκαν θα ξεβολευτούν πολύ σύντομα... ΄Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά!