Τρίτη, 2 Μαΐου 2017

ΝΑ ΠΟΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΑΠΟ #SKOURIES


Βλέποντας ξανά και ξανά το βίντεο στο οποίο ο αναπληρωτής υπουργός περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος επιχειρεί να εξηγήσει τα αυτονόητα στην ομάδα των αντιδρώντων κατοίκων στην επένδυση χαλκού χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική, αναρωτηθήκαμε αρκετά πράγματα.

Ένα απ' αυτά ήταν, τι θα είχε συμβεί, αν ο νυν υπουργός (και όχι μόνο αυτός) έλεγε στους antigold πριν εκλεγεί βουλευτής και γίνει υπουργός αυτό που τους ξεκαθάρισε ορθά κοφτά την περασμένη εβδομάδα στον Πολύγυρο.

Πως δηλαδή όταν ένα επενδυτικό έργο έχει την έγκριση και την αδειοδότηση της πολιτείας και του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας, δεν γίνεται μετά να το σταματήσει η πολιτεία, το εκάστοτε υπουργείο, υπάλληλοι του υπουργείου και η αστυνομία, επειδή το θέλει κάποιος ή κάποιοι. Αυτό που μπορεί όμως και οφείλει να κάνει είναι να τηρείται ο νόμος και να βαδίζουν τα πάντα επάνω σ' αυτή την κανονικότητα.

Ένα από τα πιθανά σενάρια με βάση την ισχύουσα ελληνική πραγματικότητα και που θα έδινε και απάντηση στο ερώτημα μας, θα ήταν να μην εκλεγεί βουλευτής αυτός ο πολιτικός, που θα ισχυρίζονταν και θα επέμενε σ' αυτή την αναπόδραστη αλήθεια που είπε ο κ. Φάμελλος. 

Θα είχε όμως ήσυχο το κεφάλι του και δεν θα αναγκάζονταν σε περίπτωση που εκλέγονταν να εξηγεί σε κάποιους αυτά που ο ιδεολογικός φανατισμός που τους διέπει, δεν τους επιτρέπει... 

Αν όμως ήταν πολλοί οι πολιτικοί και όχι μόνο ένας, που θα επέμεναν σ' αυτή την πρακτική, δηλαδή τη χρήση της αλήθειας, της πραγματικότητας και όχι της εικονικής και της ανέφικτης υποσχεσιολογίας για να γίνουν αρεστοί προς ένα δυναμικό κομμάτι του εκλογικού σώματος, τότε ΣΙΓΟΥΡΑ η τοπική κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής θα είχε γλιτώσει από πολλά παρατράγουδα και εντάσεις που έχει ζήσει και που είναι αναγκασμένη να ζήσει μέχρι και σήμερα.

Το ίδιο ισχύει και για τους πολιτικούς, οι οποίοι θερίζουν τώρα βαρίδια, καθώς έσπειραν ιδεολογικά και κοινωνικά εμπόδια απέναντι στη λογική και την αλήθεια. Βαρίδια που τώρα εκστομίζουν ύβρεις και χλεύη προς εκείνους και στέκονται απέναντι σε κάθε προσπάθεια ανάπτυξης της χώρας.

Αυτή η διαχρονικά κακή συνήθεια του πολιτικού προσωπικού πρέπει να σταματήσει. Μόνο έτσι θα επιστρέψει η εμπιστοσύνη και ο σεβασμός προς το πρόσωπο των πολιτικών. Σε διαφορετική περίπτωση τα "γαλλικά" σαν αυτά που ακούγονται στο βίντεο και οι συμπεριφορές περιθωρίου θα έχουν πάντοτε την τιμητική τους, στην καλύτερη των περιπτώσεων.

Επιτέλους, ας κάνουμε την αλήθεια πρωταρχική μας επιλογή. Συμφέρει στην τελική πολύ περισσότερο και πολλούς περισσότερους. Αρκεί βέβαια να θέλουμε συλλογικά την επικράτηση της.5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα της επένδυσης και κάθε επένδυσης σ' αυτή τη χώρα. Η δυσπιστία του απλού πολίτη απέναντι στην πολιτεία, που πηγάζει από τέτοιου είδους συμπεριφορές σαν της Ιγγλέζη και των υπολοιπων πολιτευτών του συριζα και των ανελ που ξεσήκωσαν τον κόσμο για να πάρουν την ψήφο του, ενώ γνώριζαν ποια είναι η πραγματικότητα.

Ανώνυμος είπε...

Αυτά παθαίνουν όσοι πολιτικοί εμπιστεύονται τις μπούρδες της γνωστής ΜΚΟ. Αναθεματίζουν την ώρα και την στιγμή που υιοθέτησαν τις παραεπιστημονικές παλαβομάρες της

Ανώνυμος είπε...

Η ατάκα της Ιγγλέζη "25 βγαίνουμε, 26 το κλείνουμε" δεν έμεινε μόνο στην ιστορία αλλά και στη μνήμη όσων κατοίκων πίστεψαν τους antigold και βγήκαν στην παρανομία πιστεύοντας ότι αυτή θα δικαιωθεί μέσα από την ατιμωρησία τους και τον πόλεμο του Σκουρλέτη προς την επένδυση.

Ανώνυμος είπε...

ΚΆΠΟΤΕ ΤΟ ΚΑΚΟ Ή ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΆΝΕΙ ΞΑΝΑΓΎΡΙΖΗ ΣΕ ΣΕΝΑ...ΑΥΤΟ ΠΑΘΑΝΕ ΟΙ ΔΉΘΕΝ ΑΝΤΙΓΚΟΛΝΤ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΡΏΤΟ ΣΕ ΑΥΤΉΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΊΑ....

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Παρακαλούνται οι φίλοι ή οι φίλες που αντιμετωπίζουν κάποια προσωπικά προβλήματα είτε με την εταιρεία, είτε με εργαζόμενους της να τα επιλύουν απευθυνόμενοι προς εκείνους και όχι προς εμάς.

Αδίκως περιμένετε από το blog να διαδραματίσει αυτό το ρόλο.