Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΟΙ ΟΙΚΟΠΕΔΟΦΑΓΟΙ - ΤΑ 3 ΜΕΤΩΠΑ

Μεταλλείο Σκουριών: Το πιο πράσινο μεταλλείο της Ευρώπης.
Οικοπεδοφάγοι με προβιά οικολόγου το ποθούν... 

Του Γιώργου Κράλογλου

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο επενδύσεις θα γίνουν. Έστω και σε βάθος 5ετίας. Ποιοι χάνουν από αυτό; Μόνο οι οικοπεδοφάγοι. Στα όπλα λοιπόν...

Το "σκεπτικό" των οικοπεδοφάγων δεν διαφέρει σε τίποτε από εκείνο των άλλων συμφερόντων που "τρέφονται" από την (σκόπιμη στις περισσότερες περιπτώσεις) ανυπαρξία κράτους, αρχών και στόχων. Όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλες τις τριτοκοσμικές αριστερές χώρες.

Στόχος τους να ανατρέψουν οτιδήποτε λέγεται ανάπτυξη στον τόπο για να μην βγουν από το παιχνίδι εκμετάλλευσης της γης, είτε με πωλήσεις οικοπέδων, είτε ως μεσάζοντες εκτάσεων στον τυχόν επενδυτή που δείχνει αποφασιστικότητα για κάθε συγκεκριμένη επένδυση.

Τρία είναι τα "στρατόπεδα" των οικοπεδοφάγων, όπως διαχρονικά αποδείχθηκε, από τον καιρό της χούντας μέχρι και τα χρόνια της μεταπολίτευσης. 

Το πρώτο είναι των "πυρολάγνων" που μπορεί να μην είναι και εμπρηστές (τίποτε βέβαια δεν είναι ξεκαθαρισμένο όσο αυξάνονται οι μουρλοί... που οδηγούνται μόνο σε ψυχιατρεία) αλλά δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να χτίσουν, στα καμένα βεβαίως,  οποιαδήποτε οικοδομή μετά από 2-3 χρόνια.

Το δεύτερο είναι των "φανατικών οικολόγων" που θα βρεις μπροστάρηδες σε "μάχες" ενάντια... σε κάθε μορφής επένδυση που προκαλούν βουλευτές, υπουργεία και κρατικές υπηρεσίες έστω και αν η συγκεκριμένη –νομιμότατη– επένδυση πρόκειται να δώσει δουλειά σε χιλιάδες άνεργους και να σώσει την περιοχή ή το νησί.

Το τρίτο είναι των δήθεν "φανατικών" οπαδών υπέρ των παρεμβάσεων των κρατικών αρχαιολόγων και δασολόγων για διωγμό βιομηχανικών, τουριστικών επενδύσεων  ή συγκοινωνιακών και κατασκευαστικών έργων τα οποία επιβάλλουν και απαλλοτριώσεις. Περιέργως πως... δεν φωνάζουν όταν οι αρχαιολόγοι πληρώνονται ιδιωτικά για να σκάψουν και να δουν αν επιτρέπεται ή όχι η επένδυση...

Σχετικά με το πώς κινούνται αρκεί να σημειώσουμε το εξής. Το "όργιο" με πυρκαγιές, με κινητοποιήσεις για ανατροπή επενδύσεων ως ευλογία... στην προστασία του περιβάλλοντος, των δασών και της αρχαιολογικής μας κληρονομιάς συντελείται (κυρίως) προς το τέλος της θητείας των κυβερνήσεων. Κάπου 12-18 μήνες πριν. Και πάντα σε προεκλογικές περιόδους.

Μπορεί βεβαίως να είναι εντελώς τυχαίο... Αλλά να που (ειδικά στις πυρκαγιές) η επόμενη ημέρα δεν αλλάζει ποτέ... Ίδια εδώ και 40 χρόνια. Και από τους παλιούς. Και (μέχρι στιγμής) από τους νέους...

Όταν οι φωτιές καταλαγιάζουν αρχίζουν τα γνωστά μέτρα της πλάκας. Ότι τίποτε δεν θα οικοδομηθεί στις περιοχές που κάηκαν σε όλη την Ελλάδα. Ότι οι περιοχές θα ξαναφυτευτούν. Ότι θα φροντίσει το κράτος. Ότι Θα προστατευτούν από τους οικοπεδοφάγους.

Αλλά στα 2 με 3 χρόνια βίλες, βιλάρες, πισίνες, ενοικιαζόμενα και καφετέριες (για να επανέλθει η ζωή...) αντικαθιστούν τα μανιτάρια...

Πως συμβαίνει αυτό; Το έχουμε επισημάνει και άλλη φορά από την στήλη. Και θα το ξαναπούμε. Στην Ελλάδα το κράτος και η κρατική διοίκηση δεν έχει ούτε συνέχεια ούτε συνέπεια. Ούτε και υπευθυνότητα για τις πράξεις τους.

Το κράτος είναι ελεγχόμενο κομματικά και υποταγμένο στην βούληση και στις προσταγές του κόμματος της εκάστοτε κυβέρνησης. Όλο το κράτος. Και όλοι οι κρατικοί υπάλληλοι. Οι τυχόν απείθαρχοι (μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού) εξαφανίζονται όσο ψηλά και αν βρίσκονται. Και όποιον θεσμό και αν υπηρετούν. Ειδικά στην δικαιοσύνη.

Άρα τι έχουν να περιμένουν, από εδώ και πέρα, οι "πυρολάγνοι" οικοπεδοφάγοι; Να αλλάξει η κυβέρνηση, στις επόμενες εκλογές, και η νέα να επανεξετάσει το όλο θέμα της παράνομης οικοδομής... Αν μάλιστα έχουμε περισσότερες από μία αναμετρήσεις και ανακατευτεί και πολιτικά η τράπουλα... βούτυρο στο ψωμί τους...

Ποιος ζει, ποιος πεθαίνει μέχρι να βρεθεί κυβέρνηση (αν βρεθεί) που θα κυνηγήσει τις βιλάρες και τις μεζονέτες στα καμένα στα Κύθηρα, στον Κάλαμο, στην Ζάκυνθο και στην Κεφαλονιά.

Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά με τους οικοπεδοφάγου δήθεν "φανατικούς οπαδούς" και συνοδοιπόρους παρεμβάσεων και πράξεων των αρχαιολόγων, των οικολόγων και των δασικών κρατικών υπαλλήλων.

Οι συγκεκριμένοι οικοπεδοφάγοι (πάντα με "προβιά" ευαίσθητου οικολόγου) παίρνουν τα "όπλα" (και αυτοί 12-18 μήνες πριν τι εκλογές) και κινητοποιούνται υπέρ των παρεμβάσεων του διωγμού επενδύσεων και επενδυτών. Με άλλους στόχους. 

Εάν είναι κομματικοί της κυβέρνησης που θα χάσει στις εκλογές για να προετοιμάσουν έδαφος ως αντιπολίτευση. Εάν ανήκουν στο κόμμα που δείχνει πως θα κερδίσει στις εκλογές για να φτιάξει, η νέα κυβέρνηση, τις επενδύσεις που δεν κατάφεραν οι προηγούμενοι... 

Όπως και να έχει πάντως, ως οικοπεδοφάγοι, είναι κερδισμένοι... Τους χαμένους τους ξέρουμε πολύ καλά...

Αναδημοσίευση από capital.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Οποιαδήποτε ομοιότητα του άρθρου με την υπόθεση της επένδυσης χαλκού χρυσού στις Σκουριές, δυστυχώς δεν είναι συμπτωματική.

Το έχουμε γράψει και θα το ξαναγράψουμε όσες φορές χρειαστεί. Ο πόλεμος των δήθεν οικολόγων για τον "αέρα και το νερό" έχει αποκλειστικό στόχο τη γη γι' αυτό και πυκνά συχνά τα ανώτερα στελέχη των antigold με θεσμική εξουσία φέρνουν στο προσκήνιο το ζήτημα του αποχαρακτηρισμού των μεταλλευτικών εκτάσεων, στο όνομα της "εναλλακτικής ανάπτυξης"...

Για την ακρίβεια τα 317.000 στρέμματα καταπράσινης γης που προστατεύει σαν κόρη οφθαλμού η μεταλλευτική δραστηριότητα και τα οποία πολύ πιθανώς να ήταν ήδη άρτια και οικοδομήσιμα, αν υποχωρούσαν στον λυσσαλέο πόλεμο που δέχονται οι επενδυτές αλλά και οι χιλιάδες εργαζόμενοι κάτοικοι των Μαντεμοχωρίων.

Άλλωστε από τα πρώτα επιχειρήματα των antigold για να φανατίσουν τον κόσμο πέρα από τις γνωστές μπούρδες για "καρκίνους" και "θανάτους" ήταν ότι "η γη τους θα χάσει την αξία της και πως θα έπρεπε να πάρουν άδεια από την εταιρεία αν ήθελαν να χτίσουν"!!!

Όσοι επιμένουν να εθελοτυφλούν είναι δικαίωμα τους. Όσοι έχουν ανοιχτά μάτια και αυτιά ας το συνειδητοποιήσουν. 

Η μεταλλευτική δραστηριότητα και οι άνθρωποι της είναι οι αληθινοί προστάτες της φύσης και του περιβάλλοντος.