Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΗΜ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ: "Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΚΑΡΙΑΙΑΣ ΤΗΞΗΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΤΕ ΜΕ 0% ΕΙΤΕ ΜΕ 20% ΑΡΣΕΝΙΚΟ" (ΒΙΝΤΕΟ)


Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός κος Δημήτρης Δημητριάδης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ.

Διαβεβαίωσε τους ερωτώντες δημοσιογράφους πως όντως οι εξελίξεις είναι θετικές και είναι λάθος να ισχυρίζεται κάποιος πως «ήταν μια νίκη της εταιρείας», αφού η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι περίπτωση win-win για Δημόσιο και εταιρεία.

Διευκρίνισε επίσης πως η εταιρεία δεν είπε ποτέ πως «θα φύγει από την Ελλάδα», αλλά σύμφωνα και με τις ανακοινώσεις της Eldorado–, είπε πως θα σταματήσει να επενδύει, αφού ήδη η υπόθεση των Μεταλλείων Κασσάνδρας έχει στοιχίσει 2 δις για την εξαγορά και άλλο ένα περίπου για τις υποδομές και τη λειτουργία μέχρι σήμερα.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου «τι να περιμένουν οι εργαζόμενοι», ο κος Δημητριάδης τόνισε πως το βάρος θα δοθεί τώρα στον εποικοδομητικό διάλογο, που ξεκινούν οι δύο πλευρές, μια πάγια αίτηση της εταιρείας που ζητούσε ανέκαθεν να λύνονται οι διαφορές μέσω ενός τεχνικού διαλόγου.

Αν έβαζε στα θέματα του διαλόγου τίτλους, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός δήλωσε πως θα προέτασσε το αδειοδοτικό, αφού η φύση της επένδυσης απαιτεί συνεχείς αδειοδοτήσεις. «Και μια αντλία, έναν ανεμιστήρα να αλλάξεις, θέλεις άδεια», δήλωσε. Και οι υπηρεσίες αρκεί να κοιτάνε τις άδειες αυτές στον κανονικό χρόνο, μη φέρνοντας κωλύματα.

Οι δημοσιογράφοι έκαναν ερώτηση για την πρόσφατη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, που συνθηματολόγησε με το ακραίο «Ή Εμείς ή Αυτοί»! Ο κος Δημητριάδης απάντησε πως το θεωρεί ακραίο και πως οι λύσεις και με την τοπική κοινωνία που αντιδρά μπορεί να βρεθούν στο τραπέζι του διαλόγου.

Η επόμενη ερώτηση αφορούσε μια δήλωση της κας Ιγγλέζη, περί ποσοστού αρσενικού που περιέχεται στο μετάλλευμα και είναι 0,8% αντί 0,4% που είναι το «όριο». Κατ’ αρχάς ο κος Δημητριάδης διευκρίνισε πως αρσενικό περιέχεται από τη φύση του στο μετάλλευμα της Ολυμπιάδας και όχι των Σκουριών. 

Στη συνέχεια διευκρίνισε πως αυτό το 0.4% δεν είναι κάποιο επίσημο όριο αλλά «ένα ποσοστό που έχει θέσει σαν όριο το Κινεζικό κράτος για την εισαγωγή συμπυκνωμάτων χαλκού προς επεξεργασία στην Κίνα. Καμία σχέση με εμάς. 

Υπάρχουν πολλές μελέτες, από το Μετσόβιο, και άλλα ιδρύματα. Όταν είχε έρθει ο αντιπρόεδρος της Outotec εδώ, εξήγησε πως η μέθοδος της ακαριαίας τήξης δουλεύει χωρίς πρόβλημα είτε με 0% αρσενικό είτε με 20%… Σημασία έχουν τα μέτρα που θα πάρεις».

Στη συνέχεια διαβεβαίωσε ο ίδιος κατηγορηματικά πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το περιβάλλον και όλα τα απαραίτητα μέτρα έχουν ληφθεί και μάλιστα σε σημείο που οι εκλύσεις εδώ είναι πολύ χαμηλότερες από τις διεθνείς και ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Τέλος σε ερώτηση των δημοσιογράφων επιβεβαίωσε πως για τους χειρισμούς της υπόθεσης είχε την απόλυτη συγκατάθεση και στήριξη των Καναδών εταίρων.

Ο κος Δημητριάδης έκλεισε την παρουσία του με την πληροφορία πως από αύριο όλοι δουλεύουν κανονικά, αφού για σήμερα οι εργαζόμενοι έχουν κηρύξει απεργία.Αναδημοσίευση από xrysoselladas.gr

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πρώτη φορά ακούγονται αυτά τα πολύ σοβαρά και κατατοπιστικά πράγματα. Απορία; Έπρεπε να φτάσουμε στο χείλος του γκρεμού για να ειπωθούν; Πιο νωρίς δεν γινότανε; Και κάτι άλλο.Στην Ιερισσό από τότε που ο διευθυντής της εταιρείας εξηγεί με απλά λόγια πως λειτουργεί η μονάδα παραγωγής ο κόσμος χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο που πίστεψε τον Τόλη και την Ιγγλέζη και τώρα τρέχει στα δικαστήρια για να μην μπεί στη φυλακή.
Χώρια που για να γλιτώσουν αναγκάζοντε να πουλάνε χωράφια οικόπεδα και κοσμήματα.

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στο σχόλιο @ 23 Σεπτεμβρίου 2017 - 10:43 π.μ.

Από πολύ παλιά έχουν ειπωθεί όλα αυτά που σας κάνουν εντύπωση τώρα. Ο κόσμος όμως της Ιερισσού στον οποίο αναφέρεστε ίσως δεν είχε διάθεση να ακούσει, εξαιτίας και της πόλωσης που ήταν εντονότερη παλιότερα.

Ανώνυμος είπε...

το ίαμα ειναι ταυτόχρονα και δηλητήριο. εξού και φαρμακο...στον καπιταλισμό το δηλητήριο κυριαρχεί...π.χ η περίπτωση Nauru https://www.youtube.com/watch?v=pRl5ctx-S1M

Ανώνυμος είπε...

Τοξικά στοιχεία 8:11 π.μ. παρέχει και η ίδια η φύση. Ο τρόπος χρήσης και διαχείρισης μπορούν κάλλιστα να τα εντάξουν στην κατηγορία των ιαμάτων ή των δηλητηρίων π.χ. η κάνναβη.
Γιατί πρέπει να επιλέγουμε πάντα ως παράδειγμα το χειρότερο από μια χώρα που δεν ανήκει στην Ε.Ε.
Γιατί οι antigold δεν ψάχνετε το παράδειγμα της Aurubis στο Αμβούργο της Boliden στη Σουηδία;
Η εμμονική ταύτιση με το χειρότερο παράδειγμα δείχνει χειραγώγηση και χειριστικότητα.