Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΟΣ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Η αδιαλλαξία τoυ ΥΠΕΝ στο ζήτημα της μη έγκρισης της άδειας που αφορά τις Σκουριές σε συνδυασμό με τη διαφαινόμενη ανεργία 520 εργαζομένων, καθώς αύριο εκπνέει η διορία της Eldorado, οδηγεί τους εργαζόμενους στα μεταλλεία Κασσάνδρας, αλλά και τις οικογένειες τους ξανά στο μετερίζι των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Και τα 4 σωματεία εργαζομένων της Ελληνικός Χρυσός αποφάσισαν ομόφωνα να προχωρήσουν σε 48ωρη απεργία για σήμερα και αύριο, καθώς θέλουν να κατεβούν στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στο ΥΠΕΝ για να συναντηθεί αντιπροσωπεία τους εκ νέου με τον κ. Σταθάκη.

Οι εργαζόμενοι οδηγήθηκαν σ' αυτή την απόφαση, καθώς βλέπουν ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί με αιχμή του δόρατος της την προσφυγής στη διαιτησία, να τηρεί την ίδια παρελκυστική τακτική στην αδειοδότηση των υποέργων των Σκουριών.

Μ' αυτό τον τρόπο αφήνει χωρίς αντικείμενο εργασίας 520 εργαζόμενους, τους οποίους στέλνει στη μακρά λίστα της ανεργίας προς χάριν μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων.

Οι καταστάσεις είναι εξαιρετικά κρίσιμες και απαιτούν σύνεση, ψυχραιμία και διάλογο. Ευχόμαστε όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές να ρίξουν νερό στο κρασί τους τόσο για το καλό της τοπικής κοινωνίας όσο και της Ελληνικής οικονομίας.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

διορθωστε το παρακαλω.500 ανεργοι αμμεσα και αλλες 2000 σε πολυ συντομο χρονικο διαστημα