Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

ΟΡΑΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ: "ΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΑΡΓΑ Ή ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ - Η ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΡΑΝΙΚΑ"

Η επίμαχη φωτογραφία στην οποία αντανακλάται
η συνειδητή λάσπη και μαύρη προπαγάνδα του antigold συστήματος.

Η μείζονα αντιπολίτευση στο δήμο Αριστοτέλη, η δημοτική παράταξη "Όραμα Πολιτών¨εξέδωσε ανακοίνωση για την πολυετή απόπειρα σπίλωσης και συκοφάντησης του οικισμού του Στρατωνίου, που κατέρρευσε με πάταγο χάρη στην "γκάφα" Καρανίκα που χρησιμοποίησε για να στείλει στα τσακίδια την Eldorado Gold μια από τις αγαπημένες φωτογραφίες των antigold από την καταστροφική θεομηνία του 2010.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης "Όραμα Πολιτών".

"Η παραπλανητική φωτογραφία της ακτής του Στρατωνίου που ανάρτησε στα κοινωνικά δίκτυα ο Σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού του Πρωθυπουργικού Γραφείου κ. Καρανίκας, την ώρα  που η εταιρία Eldorado ανακοίνωνε την απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου  να αποχωρήσει από την Ελλάδα εάν  επιτέλους η Κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά της, στάθηκε αφορμή για να αποκαλυφθεί στο Πανελλήνιο ένα ακομη  «στημένο και βρώμικο παιχνίδι» προπαγάνδας.

Μιας ενσυνείδητης παραπλάνησης των πολιτών περί δήθεν καταστροφής του περιβάλλοντος   που χρησιμοποιούν οι πολέμιοι της Επένδυσης, προκειμένου να πετύχουν το στόχο τους, που δεν είναι άλλος από τη ματαίωση κάθε επενδυτικής μεταλλευτικής δραστηριότητας  στην περιοχή.

Όπως πολλά άλλα έτσι  και αυτό το ψέμα κατέρρευσε με πάταγο. Η αποκάλυψη της αλήθειας προέκυψε από την ανάρτηση του πιλότου Νίκου Μαυροματίδη,  ο οποίος ξεκαθάρισε ότι οι συγκεκριμένες φωτογραφίες τραβήχτηκαν από την κυρία Δόντση μέσα από  αεροπλάνο της αερολέσχης Θεσσαλονίκης του οποίου ήταν ο ίδιος κυβερνήτης.                                                                 
Η  συγκεκριμένη πτήση πραγματοποιήθηκε, κατόπιν αίτησης του τότε Δημάρχου Σταγείρων – Ακάνθου για την αποτύπωση της καταστροφής, έπειτα από την ισχυρή καταιγίδα που προκάλεσε έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, κατεβάζοντας ένα ολόκληρο βουνό μέσα στο Στρατώνι, τον Φλεβάρη του 2010.

Ο Νίκος Μαυροματίδης δημοσίευσε και ο ίδιος  την επίμαχη φωτογραφία που χρησιμοποίησε ο Σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού του Πρωθυπουργού καθώς επίσης και άλλες φωτογραφίες από την ίδια φωτογράφηση, ξεκαθαρίζοντας ότι η χρήση τους ως φωτογραφιών φυσικής καταστροφής από τη μεταλλευτική δραστηριότητα  πρόκειται για πράξη παραπλάνησης.

Ένα ακόμα ψέμα κατέρρευσε.  Δυστυχώς με το ψέμα και την παραπληροφόρηση όλα αυτά τα χρόνια οι δήθεν οικολογούντες, ποτίζουν με δηλητήριο τις συνειδήσεις των συνδημοτών μας στην περιοχή αλλά και στο πανελλήνιο και τρομοκρατούν τα παιδιά στα Σχολεία, τους ηλικιωμένους και  όλους αυτούς που δεν έχουν τις ειδικές γνώσεις για να αξιολογήσουν τα ψέματα που τους σερβίρουν.  
                                                                                                                           
Αξίζει να σημειωθεί ότι, στο πλαίσιο αυτής της βρώμικης προπαγάνδας,  η συγκεκριμένη φωτογραφία χρησιμοποιήθηκε από τους πολέμιους της επένδυσης και ως επιχείρημα  για την δήθεν  ακαταλληλότητα του νερού στη θαλάσσια περιοχή του Στρατωνίου και είχε ως αποτέλεσμα την άδικη  αφαίρεση της Γαλαζιας  Σημαίας από τη βραβευμένη ακτή του Στρατωνίου φέτος το καλοκαίρι.

Το πρόβλημα της ανάπτυξης των μεταλλείων της περιοχής μας, μιας δραστηριότητας που συνυπάρχει από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, που δεν διακόπηκε ούτε κατά τη διάρκεια των Παγκοσμίων πολέμων και της Κατοχής, που χρηματοδότησε δύο Παγκόσμιες εκστρατείες, του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς σε δύο διαφορετικές χρονικές Εποχές, που δημιούργησε μια μοναδική πολιτισμική κληρονομιά που οφείλουμε σήμερα να αναδείξουμε με κάθε τρόπο, δεν είναι κυρίως περιβαλλοντικό όπως θέλουν να το παρουσιάσουν οι αντιδρώντες στην επένδυση.  
                                                                
Σήμερα υπάρχουν διαθέσιμες όλες εκείνες οι τεχνολογίες που μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά  και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα όποια τεχνικά προβλήματα της επένδυσης και να διασφαλίσουν την τήρηση των αυστηρότερων περιβαλλοντικών όρων που τίθενται από την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, τις αδειοδοτήσεις της Ελληνικής Πολιτείας και τις αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας, του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Το ΣτΕ , που αποτελεί διαχρονικά τον θεματοφύλακα της προστασίας του περιβάλλοντος και για την περιοχή μας, έχει αποφανθεί τελεσίδικα με τις πολλαπλές αποφάσεις του στις επανειλημμένες προσφυγές των αντιδρώντων κατά της μεταλλευτικής δραστηριότητας. Όλες οι περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις από πλευράς Πολιτείας έχουν ελεγχθεί από  τον πιο σοβαρό θεματοφύλακα του περιβάλλοντος και τον πιο αυστηρό κριτή των περιβαλλοντικών θεμάτων στη χώρα μας, που είναι το ΣτΕ.

Δυστυχώς για την περιοχή μας αλλά και για την Ελλάδα, το πρόβλημα της αξιοποίησης και της ορθολογικής διαχείρισης  του ορυκτού μας πλούτου είναι πρώτιστα πρόβλημα πολιτικής διαχείρισης  από  τους σημερινούς  Κυβερνώντες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στην επιχειρηματολογία της ιδεολογικής προπαγάνδας τους  αλλά και των  ιδεοληψιών  και των εμμονών τους. 

Μιας προπαγάνδας που διαχρονικά χρησιμοποίησαν για να τρομοκρατήσουν τους πολίτες.
Δυστυχώς, αυτό είναι το τίμημα μιας επικίνδυνης πολιτικής από  την οποία σήμερα δοκιμάζεται η τοπική κοινωνία. Σ ‘ αυτή την πολιτική οφείλει να αντισταθεί σύσσωμη.

Η Τοπική Κοινότητα Στρατωνίου, με αφορμή τη συγκεκριμένη ανάρτηση Καρανίκα και συνοδοιπόρων, εξέδωσε  ανακοίνωσή  σύμφωνα με την οποία καταδικάζει τη συνεχιζόμενη προσπάθεια παραπλάνησης της Κοινής Γνώμης από το ίδιο το Γραφείο του Πρωθυπουργού  με τη δημοσίευση των συγκεκριμένων φωτογραφιών, και στηλιτεύει τη στάση που τηρούν τα τελευταία χρόνια όλοι αυτοί που δεν διστάζουν να δυσφημίζουν την περιοχή μας αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία προκειμένου να εξυπηρετήσουν τη βρώμικη πολιτική του αντιμεταλλευτικού τους  συνδρόμου.

Δυστυχώς γι αυτούς όμως, η πραγματικότητα είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του ψεύδους και της απάτης."