Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ


Του "Διόδωρου Σικελιώτη" 

Μια που δεν μπορούσα να πάω για μπάνιο, στρώθηκα και μελέτησα την προσφυγή του Γιώργου Σταθάκη στη διαιτησία για τις διαφορές με την Eldorado Gold, ημερολόγιό μου - δεν βρήκα ούτε μία, για δείγμα, αναφορά σε περιβαλλοντικά θέματα. 

Της καταλογίζει ότι, ενώ η σύμβαση προβλέπει πως η εταιρεία θα αξιοποιεί τα μεταλλεύματα για να παρασκευάζει και να εξάγει από τη χώρα καθαρό χρυσό, άργυρο και χαλκό, αυτή δεν το κάνει.

Δηλαδή ο υπουργός Ανάπτυξης διαμαρτύρεται πως η εταιρεία δεν έχει φτιάξει αρκετά εργοστάσια ή ότι δεν είναι κατάλληλα για κάθετη παραγωγή μετάλλων - ήτοι απαιτεί να καθετοποιήσει την παραγωγή της. Διότι αυτό προβλέπει η σύμβαση και απαιτεί το δημόσιο συμφέρον.

Είμαι με τον Σταθάκη, φυσικά: βεβαίως να παράγονται ράβδοι χρυσού και ασημιού και χελώνες χαλκού στα εργοστάσια της Eldorado και να μη φεύγει μισοεπεξεργασμένο μετάλλευμα στο εξωτερικό. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι το ίδιο θέλει και αυτή - δεν είναι μόνο εκμεταλλευτές, είναι και ψεύτες οι αποικιοκράτες.

Αυτό λοιπόν ήταν το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης όλα αυτά τα χρόνια, για τούτο πήγαν οπλισμένοι «οικολόγοι αγωνιστές» να κάψουν οχήματα και κατάβρεχαν ανθρώπους με βενζίνη στις Σκουριές και η νυν βουλευτής Κατερίνα Ιγγλέζη κραύγαζε πως αυτό ήταν δίκαιη απάντηση στην «αποικιοκρατική πολιτική της εταιρείας»: για να καθετοποιηθεί η παραγωγή μετάλλων από την Eldorado.

Όταν έλεγαν «καθαρό περιβάλλον», απλώς εννοούσαν καθαρό χρυσό, άργυρο, χαλκό. Επειδή, προφανώς, ούτε αυτοί έχουν καλή σχέση με τον βιβλιοτροχό και έλεγαν άλλα αντ' άλλων. Όμως είναι χρυσά παιδιά κατά βάθος.

Αναδημοσίευση από tovima.gr