Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΜΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ... ΓΙΝΕΤΑΙ???


Τις τελευταίες μέρες οι κάτοικοι του Παλαιοχωρίου Χαλκιδικής αρχίζουν μεταξύ σοβαρού και αστείου να σκέφτονται τα εξής:

Θα κάνουμε Σαρακοστή με το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία του χωριού; 

Θα κάνουμε και κούλουμα και θα πορευτούμε με το Δέντρο των Χριστουγέννων μέχρι το Πάσχα; Ή αυτή θα είναι η εικόνα μας μέχρι της Αναλήψεως και αν φτάσουμε μέχρι εκεί, τι να στολίζουμε και να ξεστολίζουμε θα μας αφήσουν το δέντρο μέχρι τα επόμενα Χριστούγεννα;

Οι ερωτήσεις αυτές οφείλονται στο γεγονός πως η δημοτική αρχή μάλλον έχει ξεχάσει ότι στο Παλαιοχώρι, για άγνωστο λόγο, ακόμη δεν έχει αποσυρθεί το δέντρο, που τοποθετήθηκε για τις γιορτές των Χριστουγέννων την πλατεία του χωριού, όπως δείχνουν και οι σχετικές φωτογραφίες.



Από την άλλη, οι κάτοικοι του Παλαιοχωρίου δεν μένουν στην ασυνήθιστη εικόνα που εμφανίζει η πλατεία του χωριού τους και προσπαθούν να δώσουν μια λογική εξήγηση.

Κάποιοι λένε πως επειδή στον δήμο δεν είναι καθόλου εξοικειωμένοι με τις εορτές της Ορθοδοξίας, να μην έχουν συνειδητοποιήσει πως φέτος η Σαρακοστή αρχίζει πολύ νωρίτερα σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, γεγονός που φέρνει ακόμη πιο κοντά το Πάσχα με τα... Χριστούγεννα.

Κάποιοι άλλοι κάτοικοι υποψιάζονται πως το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο μάλλον παραμένει στη θέση του και θα παραμείνει για αρκετό χρονικό διάστημα εξαιτίας της γνωστής οικολογικής ευαισθησίας που διακρίνει την δημοτική αρχή.

Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που καταλογίζουν αυτή την εικόνα στην γενικότερη αδιαφορία, που κατά την γνώμη τους, δείχνει η δημοτική αρχή απέναντι σε όλα τα Μαντεμοχώρια και στην προκειμένη περίπτωση και προς το Παλαιοχώρι.

Άραγε ποιά άποψη να είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα; Πάντως το δίλημμα θα προκύψει με ένταση τις επόμενες μέρες: 

Νηστεία ή κουραμπιέδες και μελομακάρονα με βάση τον παραμένοντα Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο της δημοτικής αρχής στο Παλαιοχώρι; 


8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

η ανικανότητα η επιπολαιότητα και η αδιαφορία αυτής της δημοτικής αρχής είναι το πιο σκληρό μάθημα που θα μπορούσαμε να πάρουμε. η ψήφος δεν είναι παιχνίδι.

Ανώνυμος είπε...

Και για να μην ξεχνιόμαστε.
Να πάρει θέση ο Δήμος για το ονοματολικό.
Γιατί δεν παίρνει;

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ είπε...

. . . αυτό το αναγκαίο δεδομένο μας συνοδεθει δεκαετιες κι ακόμα ! οι συνταξιούχοι αναζητούν την πρόνοια των ασφαλιστικών τους ταμείων δηλ η ηλικία τους σημαδευει οτι περνανε στην ομαδα των ανενεργών πολιτών .
Δυστηχώς 'η ευτυχώς , στην Τ.Α οι ενεργοί πολίτες μένουν εκτός ενώ οι διάφοροι συνταξιούχοι ορίζονται και ψηφίζονται σε αξιωματικές . . . θέσεις .

Ανώνυμος είπε...

Αυτή είναι αγάπη προς τα δέντρα! Για να μαθαίνετε πολίτες άκαρδοι.

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχετε φαι φωτάκια στήν σούβλα και κοκορέτσι χριστουγεννιάτικα στολίδια, για αυτό παραπονιεστε. Ασχετοι. Φέτος θα σουβλισουμε δένδρο. Πανασχετοι.

Ανώνυμος είπε...

Ναι ρε γίνεται. Όταν απευθύνονται σε μαμελούκους,όλα γίνονται.

Ανώνυμος είπε...

7:23μμ Ποιούς εννοείς μαμελούκους; Αν εννοείς τους κατοίκους του Παλαιοχωρίου είσαι πολύ λάθος. Απλά δεν ανέχονται τζάμπα μάγκες και το Παλαιοχώρι είναι καθαρό από τέτοιες συμπεριφορές. Το δέντρο είναι ο καθρέφτης του δήμου μας. Αδιάφορος και χωρίς πρόγραμμα. Στο καρφί και το πέταλο.
Αυτά από ένα Παλαιοχωρνό.

Ανώνυμος είπε...

Όχι φιλε μου. Δεν απευθυνομαι στους κατοίκους του Παλαιοχωρίου τους οποίους τιμω. Απευθυνομαι σ αυτούς που έφαγαν το παραμύθι και ψήφισαν αυτό το τσούρμο των άσχετων που μας διοικούν.