Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: ΑΝΟΙΚΤΗ ΒΑΣΗ ΚΟΛΩΝΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΙΑ


Στον κεντρικό δρόμο που διέρχεται το Παλαιοχώρι υπάρχει επάνω στο πεζοδρόμιο μια ανοικτή βάση κολώνας ηλεκτροφωτισμού που προκαλεί δικαιολογημένο φόβο και ανάλογη ανησυχία στους κατοίκους και ειδικότερα στους γονείς.

Το εσωτερικό της βάσης, όπως δείχνουν και οι σχετικές φωτογραφίες που έχουμε στην διάθεση μας είναι ανοικτό και απολύτως προσβάσιμο από ανυποψίαστα παιδιά, που περνούν από το σημείο.

Δεν γνωρίζουμε αν έχει διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Αν έχει κοπεί καλώς, αν όχι αυτό καθιστά την κατάσταση ακόμη πιο επικίνδυνη. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι πολλοί κάτοικοι του χωριού εδώ και 3 χρόνια, που σοβεί αυτή η κατάσταση, έχουν απευθυνθεί αλλεπάλληλες φορές στον Δήμο Αριστοτέλη, για να δοθεί λύση.

Να επανατοποθετηθεί δηλαδή μια νέα κολώνα ηλεκτροφωτισμού, που θα δώσει και φως στο πεζοδρόμιο κατά τις νυχτερινές ώρες ή να φιμωθεί το στόμιο της βάσης.


Επιπλέον αναρωτιόμαστε, αν υπηρεσίες του Δήμου ή της ΔΕΗ  μπορούν τουλάχιστον να σφραγίσουν όσο πιο άμεσα γίνεται το στόμιο της βάσης, καθώς την προσεχή Κυριακή το Παλαιοχώρι αναμένεται αποτελέσει πόλο έλξης για εκατοντάδες φίλους του ποδοσφαίρου τόσο από την Βόρεια Χαλκιδική όσο και από την Θεσσαλονίκη, καθώς ο Άρης Παλαιοχώριου υποδέχεται τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης.

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα καλά αργούν να έρθουν, ενώ τα κακά και τα τραγικά γεγονότα παραμονεύουν για μια ανά πάσα στιγμή εμφάνιση. Ας μην τους δώσει τροφή για να επικρατήσουν η αδιαφορία και η αμέλεια μας. 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η δημοτική αρχή είναι τελείως αδιάφορη για τα Μαδεμοχωρια. Γι' αυτό και η ζωή όλων μας διατρέχει καθημερινά κινδύνους.

Ανώνυμος είπε...

Η τραγωδία είναι οτι ο δήμος λέει ότι προχωρούν ή έχουν γίνει οι αστικές αναπλάσεις σε Αρναία, Παλαιοχώρι και Νεοχώρι, όταν δεν έχουν βάλει εδώ και 3 χρόνια μια λάμπα πάνω σε μια έτοιμη κολόνα φωτισμού.
Τι άλλο να πεί κανείς για αυτή την απόλυτη απαξίωση και περιφρόνηση στα βόρεια χωριά μας;

Ανώνυμος είπε...

Τώρα που θα έρθουν οι οπαδοί του Ηρακλή στο παλιωχορι αν θέλετε να τους παγιδευσεται, βαλτετους να κυκλοφορήσουν στον κεντρικό δρόμο του χωριού. Έχει τόσες πολλές και μεγάλες λακούβες που θα πέσουν μέσα όλοι και θα χαθούν.

Ανώνυμος είπε...

Τα χώρια μας ρήμαξαν από τους ανίκανους. Φταίμε όμως και εμείς. Εμείς τους δώσαμε το δικαίωμα με την ψήφο της ντεμέκ ενότητας να μας περιφρονούν.