Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

ΑΘΩΟΣ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΛΙΝΤΣΑΡΕΤΕ ΤΟΝ ΠΑΧΤΑ" - ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ: "ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ"


Αθώο έκρινε τη Δευτέρα το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, για την υπόθεση της δημόσιας προτροπής προς τους κατοίκους της Χαλκιδικής να λιντσάρουν τον πρώην δήμαρχο Αριστοτέλη, Χρήστο Πάχτα, το Σεπτέμβριο του 2013. Είχε προηγηθεί ανάλογη πρόταση της εισαγγελέως.

«Πολιτική έκφραση» χαρακτήρισε το δικαστήριο της Θεσσαλονίκης την προτροπή «λιντσάρετε τον Πάχτα» στην οποία είχε προβεί ο κ. Καμμένος, με αφορμή την ένταση που είχε δημιουργηθεί για τα μεταλλεία της Ελληνικός Χρυσός στην Χαλκιδική.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας παρουσιάστηκε ενώπιον του Γ' Μονομελούς Πλημμελειοδικείου με την κατηγορία της προτροπής σε τέλεση αδικήματος. Ο Πάνος Καμμένος ζήτησε να ανοίξουν οι φάκελοι της δικαιοσύνης για την Ελληνικός Χρυσός, ενώ κατηγόρησε τον πρώην υπουργό και πρώην δήμαρχο Αριστοτέλη Χρήστο Πάχτα ότι έλαβε από την εταιρεία 11,6 εκατ. ευρώ «για να διαμορφώσει κλίμα στον κόσμο».

Η υπεράσπιση υποστήριξε νωρίτερα πως δεν πρόκειται για δημόσια προτροπή, καθώς ο κ. Καμμένος είπε την επίμαχη φράση μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του, απευθυνόμενος σε συζήτηση που είχε με πολίτες.

Στο περιθώριο της δίκης, ο υπουργός Άμυνας επέμεινε στον χαρακτηρισμό «όμηροι» για τους δύο έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη.

Αναδημοσίευση από skai.gr

*ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Σχόλιο... Απορία καλύτερα, καθ'ώς έχουμε ως αρχή μας να μην σχολιάζουμε τις αποφάσεις της δικαιοσύνης.

Για την υπόθεση της αθώωσης του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου σε ότι είπε αναφορικά με τους ομοφυλόφιλους, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής έκανε παρέμβαση και είπε ότι θα ζητήσει τα πρακτικά της δίκης για να διαβάσει πως το δικαστήριο έφτασε σε αυτή την απόφαση.

Θα γίνει άραγε κάτι ανάλογο και σ' αυτήν την περίπτωση πριν από εδώ και στο εξής. "το θα σε λιντσάρω" θα έχει πολιτική χροιά, ανάγνωση και μετάφραση;

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τεράστιο κρίμα για την πατρίδα μας να την κυβερνούν τέτοια ''πολιτικά'' κατακάθια. Ακόμη πιό κρίμα για την ανεξάρτητη ''πολιτικά εκφραζόμενη'' Δικαιοσύνη. Επιτέλους λίγο καθαρό αέρα.

ΟΒΕΛΙΞ(R)