Κυριακή 8 Απριλίου 2018

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ - ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!


Έφτασε η πολυπόθητη Ανάσταση και το Πάσχα! Ευχόμαστε ολόψυχα η άφιξη τους να έγινε στην ζωή του καθενός από εσάς, κατά τον τρόπο που λαχταρούσε για να προσδώσει το αναγκαίο νόημα και το κίνητρο για ότι το καλύτερο.

Αυτή η "νέα κατάσταση" που σηματοδοτεί η έλευση του Φωτός της Αναστάσεως του Θεανθρώπου προϋπόθετε και μια σχετική "προετοιμασία" από μέρους μας κατά την περίοδο της Σαρακοστής, έτσι ώστε η αγάπη και η συγχώρεση προς τον πλησίον μας, να μην κολλήσει στα "αβαθή" της προσωπικής ελλείψης υπομονής, κατανόησης, ανοχής αλλά και επιμονής για την επικράτηση ανώτερων συναισθημάτων. Μακάρι αυτή η "προετοιμασία" να πέτυχε. Οι καρποί της θα μας χρειαστούν προσεχώς... Είναι βέβαιο.

Σε πείσμα του άκρατου κανιβαλισμού που δεν θέλει και πολύ για να γίνει η κυρίαρχη κατάσταση.

Όσοι δεν ανήκουμε σ' αυτό το κλίμα, καλούμαστε να επιδείξουμε αντοχή και επιμονή, παρά τις εκκωφαντικές σειρήνες που επιδιώκουν την απώλεια ισορροπίας του μυαλού μας με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Οι μέρες που έρχονται πιθανώς να δοκιμάσουν σκληρά την αντοχή μας. Ας τις υποδεχτούμε με την δέουσα προσοχή, ψυχραιμία και αγάπη για να έχουν και αληθινή υπόσταση και ουσία σκοπού οι ευχές που ανταλλάσουμε με την ευκαιρία της Λαμπρής.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ... ΥΓΕΙΑ, ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ... ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΔΕΜΟΧΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΜΑΣ.