Τρίτη, 24 Απριλίου 2018

ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΑ ΦΥΤΑ OTAN ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΦΥΤΩΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!


Ο Δήμος Αριστοτέλη με απόφαση που αναρτήθηκε στην "Διαύγεια" στις 12 Απριλίου  2018 προχωράει στην αγορά 82 καλλωπιστικών φυτών αξίας 1.136 ευρώ. Τα φυτά αυτά τα αγοράζει από πολύ γνωστό φυτώριο που βρίσκεται στον όμορο δήμο Βόλβης και ο σκοπός της αγοράς τους είναι η φύτευση τους στο νησί της Αμμουλιανής.

Μέχρι εδώ καλά και μπράβο στον δήμο και στον αρμόδιο αντιδήμαρχο που υπογράφει αυτή την απόφαση, καθώς είναι βέβαιο πως οι παραγγελθείσες πικροδάφνες και τα κίτρινα λεϋλαν είναι για να ομορφύνουν ακόμη περισσότερο, το ήδη χαρισματικό από την φύση νησί της Αμμουλιανής, που και αυτό το καλοκαίρι αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το ερωτήματα όμως που προκύπτουν είναι εύλογα: 
  • Η προμήθεια αυτών των φυτών δεν θα μπορούσε να γίνει από το μεγαλύτερο φυτώριο της Ελλάδας, που βρίσκεται εντός των ορίων του δήμου Αριστοτέλη και πιο συγκεκριμένα στην Ολυμπιάδα; 
  • Μήπως δεν προχώρησε η παραγγελία τους, γιατί πολύ απλά δεν υπήρχαν τα συγκεκριμένα φυτά που ήδη παραγγέλθηκαν από το φυτώριο που βρίσκεται στον όμορο Δήμο Βόλβης;  
  • Μήπως έγινε έρευνα αγοράς και βρέθηκαν ότι τα ίδια φυτά είναι ακριβότερα στο φυτώριο της Ολυμπιάδας σε σχέση με εκείνο που αγοράστηκαν; 
  • Ή μήπως και σ' αυτή την περίπτωση υπερίσχυσε ο ιδεολογικός antigold φανατισμός, έναντι του οικονομικού οφέλους για το δήμο, της λογικής και της συμβολικής υποστήριξης ενός φυτωρίου, που εκτός τα 100 στρέμματα έκτασης του, τα 2 εκατομμύρια ρίζες φυτών και άνθεων που διαθέτει και τα 30 άτομα προσωπικό που απασχολεί, είναι ίσως και το καλύτερο φυτώριο στην χώρα, όπως αναφέρουν όσοι το έχουν επισκεφτεί, αλλά όλα αυτά είναι αδιάφορα και αμελητέα εξαιτίας του ότι αυτό το φυτώριο φτάχτηκε από την Ελληνικός Χρυσός;
Να υπενθυμίσουμε πως πριν 2 χρόνια σε ανάρτηση μας είχαμε αναφερθεί στον εκφοβισμό και στις απειλές που δέχονταν οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων του παραλιακού μετώπου του δήμου Αριστοτέλη, όταν antigold της περιοχής πληροφορήθηκαν ότι προμηθεύονταν καλλωπιστικά φυτά από το φυτώριο της Ολυμπιάδας.

Πολύς κόσμος δεν το πίστευε, πως ο ιδεολογικός φανατισμός και η εμπάθεια κάποιων θα μπορούσε να φτάσει μέχρι αυτού του σημείου.

Όπως δεν πιστεύει στα μάτια τους όσα υπέροχα βλέπει επισκεπτόμενος το φυτώριο της Ολυμπιάδας.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να μην υποτιμάτε το οικονομικό σκέλος αυτής της υπόθεσης.
Ο δήμος για να αγοράσει την κάθε ρίζα φυτού έδωσε 20 ευρώ περίπου, οταν από το φυτώριο της Ολυμπιάδας θα το έπαιρνε ΤΖΑΜΠΑ.
Αντί να δώσουν αυτό το ενάμιση χιλιάρικο σε συνεργεία με μεσινέζες για να καθαρίσουν τα πρανή του δρόμου από πρασινάδα, χόρτα και κλαδιά που έχουν γεμίσει όλα τα παραλιακά χωριά το δίνουν για να κάνουν και δημόσιες σχέσεις με την Βόλβη.
Πόσα άλλα τέτοια θα υπάρχουν που δεν τα ξέρουμε. Ακριβά κοστίζει στους δημότες το κόμπλεξ τους με τα μεταλλεία ή ο φόβος να μην τους μαλώσει ο Τόλης.

Ανώνυμος είπε...

Εξουσία είναι οι αντιγκολντ. Τα κορόιδα πληρώνουν και αυτοί κάνουν το ξέφι τους. Καλά να πάθουμε, που φάγαμε το σανό της ενότητας και της εναλλακτικής ανάπτυξης.

Ανώνυμος είπε...

Τα δικά σας είναι μολυσμένα, ντε! Τα ποτιζετε με νερό βέβαρυμενο , οπότε δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά! Μόνο αν εξαληφθει αυτό το συνοθυλευμα των διοικουντων τον Δήμο Αριστοτέλη, θα επανέλθει η λογική στην λειτουργία και στην καθημερινότητα μας! Μέχρι τότε υπομονή και.. προσευχή! Να μας φυλάξει ο Θεός!

Ανώνυμος είπε...

Όταν ο Δήμος Βόλβης έχει βγάλει ψηφίσματα εναντίον της επένδυσης και συντηρεί ένα αντιμεταλλευτικό κλίμα στους δικούς του δημότες, λογικό και επόμενο να ψωνίσουν οι δικοί μας από δικά τους φυτώρια.

Ανώνυμος είπε...

Η Αμμουλιανή δε σώζεται με δέκα ρίζες λουλουδικό φίλτατε. Δεν έβαλες ούτε μια λάμπα, ούτε ένα καρφί. Για να μη μιλήσουμε για έργα ανάπτυξης. Τουρίστας ήρθες, τουρίστας θα φύγεις.