Τρίτη 10 Απριλίου 2018

ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΡΕΘΟΥΝ ΞΑΝΑ? #SKOURIES


Η αποφάση του διαιτητικού δικαστηρίου που ανακοινώθηκε την Μεγάλη Τετάρτη δεν άρεσε, όπως αναμενόταν στους μειοψηφικούς πολέμιους της μεταλλευτικής δραστηριότητας εντός της κοινωνίας της ΒΑ Χαλκιδικής.

Αρχικά, ο ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής και εν συνεχεία η νυν διοίκηση του Δήμου Αριστοτέλη με ανακοινώσεις, που εξέδωσαν, ο μεν ανήμερα την Μ. Τετάρτη και ο δε την Μ. Παρασκευή δεν έκρυψαν για πολλοστή φορά την βαθιά περιφρόνηση και ασέβεια απέναντι στην δικαιοσύνη, όταν οι αποφάσεις της δεν είναι αρεστές.

Τα ίδια αισθήματα μάλλον τρέφουν απέναντι στην τοπική κοινωνία που επιθυμεί να βρεί έναν αναπτυξιακό όσο και παραγωγικό βηματισμό μακριά από τις πολιτικές και οικονομικές σκοπιμότητες αυτών των λίγων που καλλιεργούν διχαστικές λογικές και πρακτικές στο όνομα της.

Πάλι όμως, όταν θα γίνουμε ξανά μάρτυρες σκηνών εντάσεως και βίας, απο επαγγελματίες του κλάδου των επεισοδιακών διαμαρτυριών, που το απευχόμαστε για το καλό της τουριστικής εικόνας της περιοχής, ας μην ψάξουν αυτοί που παρέχουν στήριξη με την στάση τους όλα αυτά τα χρόνια, σύννεφα για να πέσουν...

Ας αναλάβουν την ευθύνη. Εκτός και αν αλλάξουν πάλι το λάστιχο από την μάσκα του Πόντιου Πιλάτου για να φορεθεί ξανά. Υπό φυσιολογικές συνθήκες είναι αδύνατο να φορεθεί από τα πάμπολα βάλε βγάλε. Ξεχείλωσε...