Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: ΠΑΛΙ ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΕ ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ? #SKOURIES


Είναι γνωστό πως επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει να είναι σύμπτωση, αλλά λέμε μήπως αυτή τη φορά δεν έχουμε δίκιο...

Στον ηλεκτρονικό τουριστικό οδηγό που εξέδωσε ο δήμος, μέσα στην ενότητα των παραδοσιακών επαγγελμάτων φαίνεται να μην υπάρχει ούτε λέξη για το επάγγελμα του μεταλλωρύχου με ιστορία 25 αιώνων στην περιοχή!!!

Εν αντιθέσει, το προωθητικό βίντεο που ανέβηκε στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης προβάλονται επαγγέλματα με χρόνο ζωής περίπου 1 αιώνα, όπως για παράδειγμα των ναυπηγών της Ιερισσού. 

Πάρα πολλές φορές στο απώτερο και πρόσφατο παρελθόν έχουμε καταγράψει στο blog μας την εμμονή της νυν διοίκησης του Δήμου Αριστοτέλη, που ξεπερνάει τα όρια της εμπάθειας απέναντι στην πολυπληθέστατη μεταλλευτική κοινότητα.

Αυτή η καταγραφή γίνεται με την ελπίδα, πως κάποια στιγμή η νυν διοίκηση του δήμου εντός της θητείας της θα ξεπεράσει αυτόν τον... Ρουβίκωνα, που την καταδιώκει για το καλό της κοινωνικής ενότητας, που αποτέλεσε άλλωστε την προμετωπίδα των προεκλογικών δεσμεύσεων της στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014.

Όσο και αν οι νυν αξιωματούχοι του δήμου δείχνουν να μην μπορούν να ξεπεράσουν την ακατανόητη αντιπαλότητα που νιώθουν απέναντι στην μεταλλευτική και τους ανθρώπους της, καλό είναι να ξέρουν πως οι ξένοι και οι έλληνες επισκέπτες του δήμου Αριστοτέλη δεν είναι χαζοί, ούτε τρώνε κουτόχορτο.

Όσοι έρχονται για τις διακοπές τους, είτε είναι γνώστες της τεράστιας παράδοσης της μεταλλευτικής δραστηριότητας στην περιοχή από τον 5ο αιώνα π.Χ. και της ιστορικής συνέχειας της μέχρι τις μέρες μας, είτε ρωτάνε και μαθαίνουν, πως η μεταλλευτική δραστηριότητα είναι η κύρια πηγή εσόδων της μεγάλης πλειοψηφίας κατοίκων του δήμου, παρά τον ανηλεή πόλεμο που δέχεται από την κυβέρνηση και τον δήμο.

Ο τουρισμός είναι πολύ σημαντικός, είναι σε ανοδική πορεία, αλλά ακόμη λειτουργεί συμπληρωματικά στην μεγάλη εικόνα. Αυτή είναι η αλήθεια. Αυτή ειναι η πραγματικότητα. Μακάρι στην πορεία να αναπτυχθούν και άλλες παραγωγικές δραστηριότητες με την πολυπόθητη ανάπτυξη της οικονομίας μας. Είθε...

Επομένως, αυτός που εκτίθεται είναι ο ίδιος ο δήμος από τέτοιες παραλείψεις, που ταυτόχρονα κάνουν και τους εργαζόμενους δημότες του στα μεταλλεία να νιώθουν πολίτες β' κατηγορίας, ενώ δεν θα πρέπει να ισχύει ούτε για αστείο κάτι τέτοιο.

Δείτε εδώ το βίντεο της ηλεκτρονικής εφαρμογής και βγάλτε και εσείς τα δικά συμπεράσματα φίλες και φίλοι αναγνώστες. Κλείνοντας θα ευχηθούμε το λάθος να είναι δικό μας και όχι των ανθρώπων του δήμου.




1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γέρικα γαιδούρια δεν αλλάζουν περπατησιά!